Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Είκοσι νεκροί και εννέα αγνοούμενοι σε θανατηφόρο ναυάγιο

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Μιανμάρ μετά τη σύγκρουση τη χθεσινή νύχτα ενός ξύλινου πλοιαρίου που μετέφερε περίπου 80 επιβάτες και ενός φορτηγού πλοίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το πλοίο που ταξίδευε χωρίς φώτα βυθίστηκε γρήγορα, μετά τη μετωπική σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο σε ποταμό κοντά στην πόλη της Παθέιν, ένα λιμάνι δυτικά της Ρανγκούν.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, το πλοίο μετέφερε τους καλεσμένους σε έναν γάμο που επέστρεφαν στα σπίτια τους.

«Δεκαέξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες έχασαν τη ζωή τους και υπολογίζουμε ότι εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται», δήλωσε στο AFP ο τοπικός βουλευτής Αούνγκ Θου Χτιούε. Πρόσθεσε ότι 30 άνθρωποι μπόρεσαν να διασωθούν αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο την ώρα του ναυαγίου.

Τα ξημερώματα, τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν την έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων σορών.

«Οι λιμενικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος. Η περιφερειακή κυβέρνηση θα βοηθήσει στις κηδείες των θυμάτων», δήλωσε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Είναι πολύ μεγάλη τραγωδία γιατί υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά μέσα στο πλοίο», δήλωσε ο Χιν Ζάου Λιν, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Εθνική Συμμαχία για τη Δημοκρατία (NLD).

Τα θανατηφόρα ναυάγια αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στη Μιανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι ζουν στις όχθες των ποταμών και μετακινούνται με πλοία που γεμίζουν ασφυκτικά από κόσμο. Τον Οκτώβριο, 73 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί καθηγητές και σπουδαστές, έχασαν τη ζωή τους όταν ανατράπηκε το πλοίο στο οποίο επέβαιναν. Τον Απρίλιο του 2016, 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, πνίγηκαν επίσης.


Πηγή