Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Εβδομαδιαία δρομολόγια επιστροφής προσφύγων προανήγγειλε ο Μηταράκης

Εβδομαδιαία δρομολόγια επιστροφής προσφύγων προανήγγειλε ο Μηταράκης

Την καθιέρωση «εβδομαδιαίων δρομολογίων επιστροφών» για όσους πρόσφυγες δεν δικαιούνται άσυλο προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι θα υπάρχει και επίσπευση των διαδικασιών ασύλου, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.

«Πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπεί καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά», ξεκαθάρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ για το νέο σχέδιο για πλωτά φράγματα σχολίασε ότι είναι ένα ισχυρό μήνυμα της πολιτικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η δημιουργία νέων πολυλειτουργικών κέντρων στα νησιά θα βοηθήσει στην εφαρμογή της πολιτικής για την αποσυμφόρηση, ενώ αποκάλυψε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται τροπολογία για τη δημιουργία μητρώου ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό.

«Αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ένας στους τέσσερις μετανάστες που μπήκε στην Ευρώπη το 2019, βρίσκεται στα πέντε ελληνικά νησιά», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.


Πηγή