Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΕΔΕ ζητά ο Πλεύρης για ανάρτηση Πολάκη με χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενούς

Σε καταγγελία κατά του Παύλου Πολάκη για ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου και δημοσίευσε mail χωρίς την έγκριση του αποστολέα, προχώρησε από τη Βουλή, ο Θάνος Πλεύρης.

Στο περιθώριο επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, για τα φάρμακα, ο υπουργός Υγείας εξήγησε το περιστατικό και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να γίνει ΕΔΕ να σχηματιστεί φάκελος και να αποδοθούν ευθύνες για αυτό το σοβαρό ποινικό αδίκημα που αφορά σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

«Χθες υπήρξε ανάρτηση από τον κ. Πολάκη, βγάζω τις ύβρεις, αναφέρεται σε φάρμακο του ΙΦΕΤ για δήθεν έλλειψη με mail γιου ασθενούς. Ο ΙΦΕΤ απάντησε ότι το φάρμακο που εγκρίθηκε στην ασθενή έχει δοθεί 2 φορές μέσα στο έτος και με πολύ μεγάλο αγώνα κατάφερε να το προμηθεύσει», είπε ο κ. Πλεύρης.

Επί του θέματος πρόσθεσε: «Ο γιος της ασθενούς κοινοποίησε mail στον ΙΦΕΤ που το έχω νόμιμα στη κατοχή μου καθώς μου το έχει κοινοποιήσει. Το ποστάρισμα έχει γίνει εν αγνοία του και εγκαλεί ότι λέει ψέματα για πολιτικoύς λόγους και προβάλει ευαίσθητα πολιτικά δεδομένα για λόγους υγείας.

»Πληροφορούμαστε γιατρός-βουλευτής έβγαλε στη φόρα με ονόματα κανονικά του γιου της ασθενούς και τι χρειαζόταν χωρίς να πάρει άδεια λέγοντας ψέματα αφού είχε καλυφθεί το θέμα. Ζήτησα έλεγχο και ΕΔΕ να δούμε πως διέρρευσε και όποιος έχει κάνει χρήση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, συνιστούν σοβαρό ποινικό αδίκημα. Να σχηματιστεί ο φάκελος και να αποδοθούν ευθύνες».


Πηγή