Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΕΕ: Ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει ένα δισεκ. ευρώ για την υποστήριξη της Ουκρανίας και των χωρών που δέχονται πρόσφυγες οι οποίοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο μετά την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Εξακόσια εκατομμύρια από αυτά θα πάνε στην Ουκρανία, στις ουκρανικές αρχές και εν μέρει στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε μια διάσκεψη για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ουκρανία που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία (Πολωνία).

«Και 400 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στα κράτη της πρώτης γραμμής που κάνουν μια τόσο εξαιρετική δουλειά και βοηθούν τους πρόσφυγες που έρχονται», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτά που έκαναν οι Ρώσοι στη Μπούκα, είναι εγκλήματα πολέμου, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κατά την αποχώρησή της χθες από την Ουκρανία, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε για την κτηνωδία στην πόλη Μπούκα κοντά στο Κιέβο και είπε: «Το ένστικτό μου λέει: Αν αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου, τι είναι έγκλημα πολέμου, αλλά έχω σπουδάσει ιατρική και οι νομικοί πρέπει να ερευνήσουν προσεκτικά», δήλωσε σήμερα η ντερ Λάιεν στους δημοσιογράφους πάνω στο τρένο κατά την αναχώρησή της από την Ουκρανία.

«Είδα τις φωτογραφίες, ο (Ουκρανός πρωθυπουργός) Ντένις Σμίγκαλ μου τις έδειξε: Να σκοτώνονται άνθρωποι καθώς περπατάνε. Μπορέσαμε επίσης να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια, πως η καταστροφή στην πόλη έχει στόχο τις ανθρώπινες ζωές. Kτίρια κατοικιών δεν είναι στρατιωτικός στόχος», είπε, αναφερόμενη στην Μπούκα.


Πηγή