Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εκατόμβη νεκρών από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 112 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιαπωνία από πλημμύρες και κατολισθήσεις εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών στα δυτικά της χώρας.

Οι αρχές ανησυχούν για ακόμα 79 ανθρώπους, που αγνοούνται, εκφράζοντας φόβους για ακόμα περισσότερα θύματα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η υδροδότηση σε περισσότερα από 13.600 σπίτια, ενώ 267.000 εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, με το υπουργείο Μεταφορών να επιβεβαιώνει ότι έχουν σημειωθεί περίπου 238 κατολισθήσεις σε 28 νομαρχίες.

Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές καταστροφές αυτού του είδους που σημειώνεται στην Ιαπωνία, με τον απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον αυτόν των κατολισθήσεων στη Χιροσίμα το 2014, με 74 νεκρούς.

Στο μεταξύ η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας, η οποία αναμενόταν να γίνει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στο Τόκιο, καθώς ο Άμπε ακύρωσε την περιοδεία του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Άμπε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και οι δύο άνδρες συμφώνησαν η σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, εξήγησε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

localStorage.clear();


Πηγή