Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εκκλησία των Εθνών: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για 11 βιασμούς και απάτες – Έτσι εκπαιδεύουν τους νέους «εξορκιστές»

Σοκ στην κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών», με τις τελετές «εξορκισμού».

Τα μέλη της αίρεσης εξακολουθούν ανενόχλητα να συνεχίζουν τη δράση τους στη Θεσσαλονίκη, με τις αποκαλύψεις για το παρελθόν της αίρεσης «Εκκλησίας των Εθνών» να σοκάρουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το παράρτημα που κατείχε η αίρεση στην περιοχή της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Αμερικής, ιδρύθηκε το 2006 με υπεύθυνο έναν πάστορα ονόματι Αντρέα.

«Εξορκιστές» της Θεσσαλονίκης: Θύμα τους και ο Ολισαντέμπε -Πώς έπεσε στα δίχτυα τους ο πρώην ποδοσφαιριστής

«Μου ζήτησαν 4.000 ευρώ για να μου κάνουν εξορκισμό» -Νέες καταγγελίες για την «Εκκλησία των Εθνών»

Ο εν λόγω πάστορας κατηγορήθηκε για μια σειρά βιασμών και υποθέσεων εξαπάτησης -μεταξύ τους και ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟ Ολισαντέμπε- όπου αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του. Μετά το πλήθος των καταγγελιών, η Αστυνομία παρενέβη και το 2014 έκλεισε οριστικά το παράρτημα της αίρεσης στην Αθήνα.

Έπειτα η «εκκλησία» ξαναστήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τον πάστορα Χάρη, ο οποίος έλεγε πως ο πάστορας Αντρέας δεν ήταν αναγνωρισμένος από τον «προφήτη Τζόσουα».

Αμετανόητος ο «ιερέας»

Θα συνεχίσει τους ψευτοεξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε αμετανόητος ο «ιερέας» και αρχηγός της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών», πριν από λίγες μέρες, μετά τη σύλληψή του. Ο ίδιος μάλιστα είχε πανηγυρίσει την σύλληψή του υποστηρίζοντας ότι έγινε «στο όνομα του Χριστού».

«Θα συνεχίσει κανονικά η “Εκκλησία”, δεν μπορεί να σταματήσει για κανένα λόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο MEGA, ενώ συμπλήρωσε ότι «τα καλύτερα έρχονται».

Μέσω των εξορκισμών που πραγματοποιεί -όπως υποστηρίζει ο ίδιος-, απελευθερώνει τους πιστούς από τους δαίμονες, θεραπεύει τον καρκίνο, τα κατάγματα, την πίεση, ακόμη και το ζάχαρο. Όλα όμως φυσικά με το αζημίωτο.

Ακάθεκτοι οι «εξορκιστές» – Συνεχίζουν το «έργο» τους

Οι εξορκιστές της Θεσσαλονίκης δεν «μασάνε» και συνεχίζουν την δράση τους καλώντας τον κόσμο να… ζήσει την εμπειρία (!) του εξορκισμού μέσω βίντεο που ανάρτησαν στη σελίδα τους στο YouTube.

Ο αρχιεξορκιστής, Χάρης Τσακωνίδης δημιουργεί μέχρι και εκκολαπτόμενους εξορκιστές. Τον περασμένο Ιούνιο σε μια πανηγυρική εκδήλωση, ο επικεφαλής της αίρεσης έχρισε μία από αυτούς ως η σύγχρονη «προφήτισσα» της εκκλησίας του.

Μόλις έλαβε το χρίσμα από τον ψευτοϊερέα, ως δια μαγείας απέκτησε γνώσεις ιατρικής, αλλά προπαντός υπερφυσικές ικανότητες θεραπεύοντας… έξι δαιμονισμένους σε μια μέρα!

Οι φανατικοί οπαδοί της αίρεσης

Μπορεί οι καταγγελίες να πέφτουν βροχή, ωστόσο, φανατικοί οπαδοί της αίρεσης υποστηρίζουν πως εντός της αιθούσης συντελούνται θαύματα!

«Όταν ερχόντουσαν άνθρωποι άρρωστοι και καθόντουσαν στην γραμμή της προσευχής και τους έβλεπα να γίνονται καλά, και τους έβλεπα να είναι με γύψους, με σπασμένα κόκαλα και να φεύγουν με κομμένο τον γύψο και περπατώντας, έμενα και έλεγα ‘Θεέ μου είσαι τόσο κοντά μας;’», δήλωσε οπαδός της «Εκκλησίας των Εθνών».

Όπως είπε στο Live News, όταν μπήκε λουκέτο στην συναγωγή της Αθήνας, εκεί όπου ο πάστορας Ανδρέας ψέκαζε με το θαυματουργό νεράκι του, η ίδια ένιωσε πως έκλεισε η πόρτα του πατέρα της.

«Όλα τα χρόνια που η εκκλησία λειτουργούσε ήμουν παρούσα. Τι να σας πω; Όταν έκλεισε ένιωσα πραγματικά να κλείνει η πόρτα του πατέρα μου, γιατί εκεί πήγαινα και συναντούσα τον ουράνιο πατέρα μου» συμπλήρωσε η οπαδός.

Μόλις ο πάστορας Ανδρέας κατηγορήθηκε για σεξουαλικά σκάνδαλα και διέφυγε στο εξωτερικό, οι πιστοί της αίρεσης ακολούθησαν τον ψευτοϊερέα Χάρη της Θεσσαλονίκης με το περιβόητο άγγιγμα.

«Εγώ προσωπικά έχω πάρα πολύ ευεργετηθεί και από τον κύριο Χάρη με προσευχές που ποτέ δε μου ζήτησε λεφτά και είδα το χέρι του Θεού».

Λεφτά δε ζήτησε ούτε και από μια άλλη οπαδό, αν και έλαβε τελικά μερικά εμμέσως και συγκεκριμένα μέσω του λευκού φακέλου που μοιράζεται κάθε φορά μετά το τέλος της τελετής.

«Σώπα καλέ. Τι είναι αυτά που λες; Ζήτησαν ποτέ λεφτά; Για το όνομα του Θεού. Πηγαίνω στο χωριό του πατέρα μου, σε κάποιες κηδείες ή ένας γάμος πηγαίνω και εκεί που είναι τα κεριά και βάζω μερικά λεφτά εκεί, για να πάρω ένα κερί ή βγαίνει το καλαθάκι. Ό,τι θέλει ο καθένας. Ορισμένοι που δεν έχουν ή που τσιγκουνεύονται βάζουν το χέρι ότι ρίχνουν και τελικά δεν ρίχνουν» ανέφερε η οπαδός.

«Ποτέ δεν μου ζητήθηκαν λεφτά, ποτέ. Όταν βρισκόμασταν στον χώρο της συνάντησης έβγαινε ένα καλάθι όπως έβγαινε στην ορθόδοξη και ο καθένας ό,τι προαιρείτο. Αυτός ήταν ο χρηματισμός, ας πούμε, του χώρου».

Ο επικεφαλής της αίρεσης αναμένεται να δικαστεί στις 14 Νοεμβρίου για την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια.

Μητροπολίτης Νιγηρίας: Έχουν χιλιάδες οπαδούς

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος, που δραστηριοποιείται στη χώρα της Αφρικής τα τελευταία 25 χρόνια μίλησε χθες στον ΑΝΤ1 για την αίρεση στη Θεσσαλονίκη, που απασχολεί τις ελληνικές αρχές, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ποντάρουν στη δυσκολία των ανθρώπων και τους εκμεταλλεύονται οικονομικά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι η «Εκκλησία των Εθνών» μπορεί να προέρχεται από την Νιγηρία, όμως «πρόκειται για μία σέχτα που είναι δικτυωμένη καλά σε όλο τον κόσμο κι έχει χιλιάδες οπαδούς».

Σημείωσε ότι «πολλοί Νιγηριανοί πάστορες κινούνται μυστικά κατά κάποιο τρόπο και στην Αθήνα σε διάφορους χώρους, μαγαζιά και κάνουν τέτοια».

«Δεν έχει να κάνει με αυτό που αποκαλούμε Εκκλησία ή με το Ευαγγέλιο. Με πήραν τηλέφωνο από την Ελλάδα καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο και ζητούσαν την γνώμη μου, αν έπρεπε να πάνε εκεί για θεραπεία», πρόσθεσε.

Βροχή καταγγελιών κατά της «Εκκλησίας των Εθνών», με τις αποκαλύψεις να προκαλούν ανατριχίλα για τον βαθμό παραπλάνησης από την οργάνωση.

Θεραπεία θυροειδούς με… ένα άγγιγμα!

Όπως φαίνεται στο βίντεο του Mega, η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο επικεφαλής της αίρεσης θεράπευσε τον θυρεοειδή με ένα μόνο άγγιγμα!

Έπαιρνε φάρμακα και έπρεπε κάθε 2-3 μήνες να πηγαίνει σε γιατρό για εξετάσεις, όπως δηλώνει η ίδια.

Όταν ήρθε η στιγμή της θεραπείας έβαλε τα κλάματα από τη χαρά. «Είπα ο Θεός με θεράπευσε», δήλωσε.

-Το άγγιγμα το πήρατε Κυριακή και πότε πήγατε ξανά για εξετάσεις;

-Δευτέρα, Τετάρτη πήγα στο γιατρό. Και μου λέει ο γιατρός «μήπως πρέπει να πας σε έναν άλλον γιατρό» και λέω «αφήστε, έχω τον κατάλληλο». Χριστέ μου σε ευχαριστώ».

Το παραπάνω περιστατικό συνέβη το 2015 ενώ 7 χρόνια αργότερα η γυναίκα αυτή αποκάλυψε ότι δεν θεραπεύτηκε, αλλά εξαπατήθηκε από την «Εκκλησία των Εθνών». Η ίδια εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να λαμβάνει θεραπευτική αγωγή για την πάθησή της.

-Θεραπεύουν εκεί, δεν θεραπεύουν τι γίνεται;

-Όχι, όχι.

-Δηλαδή;

-Συνεχίζεται (το πρόβλημα) και παίρνω και φάρμακα

-Ταλαιπωρηθήκατε πολύ ε;

-Πάρα πολύ. Είναι καθαρά ιατρικό πρόβλημα ο θυροειδής, δεν είναι θέμα οτιδήποτε άλλο. Πιάνεσαι από σανίδα, προσπαθείς να ξεγελάσεις το μυαλό σου τελικά. Εγώ κάποια στιγμή ζήτησα να κατεβάσουν, απαίτησα δηλαδή να κατεβάσουν κι ένα βίντεο που είχαν ανεβάσει. Δεν το κατεβάσανε, δεν ασχολήθηκα περισσότερο, δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο. Εγώ προσωπικά ακόμη παίρνω φάρμακα για τον θυροειδή. Τι πιο απλό να σου πω; Πιο απλό δεν υπάρχει από αυτό. Στους γιατρούς, στους γιατρούς μόνο.

«Τους έδωσα 50 ευρώ, άλλοι έχουν δώσει και χιλιάρικα»

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία γυναίκας που συμμετείχε σε τελετή της αίρεσης: «Περνάει αυτό το καλαθάκι για την εισφορά, εγώ θεώρησα, λέω: «δεν βαριέσαι» και έβαλα ένα 50άρι. Έδωσα 50 ευρώ, γιατί λέω έκανα τόσο ταξίδι, δεν βαριέσαι».

– Άλλοι άνθρωποι βάζανε παραπάνω χρήματα;

-Μπορεί και χιλιάρικα. Ο άλλος όταν ελπίζει και έχει δει ένα σωρό βίντεο και έχει καρκίνο και ελπίζει ότι θα θεραπευτεί, δεν τον ενδιαφέρουν εκείνη την ώρα τα λεφτά.

H ίδια γυναίκα είχε καταφύγει στον ψευτοεξορκιστή για να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Μου είπαν ψέματα ότι έχουν γιατρό και βλέπω μια κοπέλα έρχεται, λέω: «αυτή είναι η γιατρός;» και μου σκουντάει η μάνα του Χάρη μου λέει: «αυτή είναι αρραβωνιαστικιά του Χάρη, είναι νοσοκόμα». Μόνη της τα έλεγε η γυναίκα. Μου λέει «τα παραλένε, τι γιατρός;». Την πάτησε (τη γνωμάτευση γιατρού) αυτή στο ίντερνετ για να δει τι είναι. Αφού δεν ήξερε, της λέω: «τι μου κάνεις τώρα την γιατρίνα;». Και με πήρανε με κακό μάτι από εκείνη τη στιγμή».

Παρά τη σφράγιση του χώρου από την αστυνομία, η οργάνωση τοποθέτησε δική της ανακοίνωση αναφέροντας ότι «οι συναθροίσεις αναβάλλονται λόγω κατασκευαστικών έργων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, μια άλλη γυναίκα κατήγγειλε πως συγκεκριμένη κυρία, που είδε στα πλάνα τα οποία δημοσιεύθηκαν, είναι εκείνη που την προσηλύτισε στην αίρεση και την έπεισε πως της είχαν κάνει μάγια.

«Μου είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου. Μία μαύρη γυναίκα, την είδα εκεί σε ένα βίντεο. Εκείνη με βρήκε στο κάμπινγκ στη Χαλκιδική. “Ξέρετε τι;”, λέει, “σας παρακολουθώ από χθες, κάποιος σας έχει κάνει μάγια”. Ακριβώς αυτό είπε. Στο μεταξύ, εγώ πιστεύω στα μάγια», ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Της ζήτησαν 4.000 ευρώ για να της «λύσουν τα μάγια»

«Και μου λέει “εγώ διάβασα τον χάρτη σου, σου έχουν κάνει μαύρα μάγια”, λέει, “όμως αυτά δεν μπορούμε να τα λύσουμε τζάμπα, κοστίζουν πολλά”, και μου λέει “4 χιλιάρικα”. Λέω εγώ: “Πού να βρω αυτά τα λεφτά;” και γυρνάει και λέει: “Εντάξει, μπορούμε να κάνουμε διακανονισμό”, λέω: “δεν δουλεύω”. “Κυρία μου”, λέει, “μήπως έχεις χρυσαφικά να δώσεις;”. Εγώ πίστευα, και άρχισα να κλαίω που δεν έχω λεφτά. Με ρώτησαν αν έχω σπίτι στην πρώτη συνάντηση, λέει “αν φέρεις τίτλους του σπιτιού σου, να κρατήσουμε εμείς ώστε να ξεχρεώσεις και να πάρεις τα χαρτιά πίσω”».

Τα παιδιά της καταγγέλλουσας, μόλις αντιλήφθηκαν την κατάσταση, την απέτρεψαν από το να πάει, την τελευταία στιγμή.

«Είχαμε συμφωνήσει να έρθει ταξί να με πάρει για να δώσω τα κοσμήματα και τους τίτλους του σπιτιού. Ήρθε η κόρη μου και με πρόλαβε. Μετά δεν επικοινωνήσαμε ξανά», αναφέρει η γυναίκα.


Πηγή