Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εκλογές Γαλλία: Ο αριστερός Μελανσόν ζητά από τους ψηφοφόρους του να επιλέξουν ανάμεσα σε Μακρόν, αποχή, λευκό

Σε ηλεκτρονική διαβούλευση, μέσω της κομματικής πλατφόρμας Popular Action, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος «Η Ανυπότακτη Γαλλία» («La France insoumise») Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική ψηφοφορία, στο πλαίσιο της οποίας οι ψηφοφόροι θα κληθούν ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών να επιλέξουν αν επιθυμούν ψήφο στον Μακρόν, λευκή ψήφο ή αποχή, ενώ δεν προσφέρεται η επιλογή «Μαρίν Λεπέν».

Ο Μελανσόν, σε σχετική επιστολή του, διευκρινίζει ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης «δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως οδηγία που δίνεται σε οποιονδήποτε».

Το ποσοστό του Ζαν-Λικ Μελανσόν στον α’ γύρο

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του α’ γύρου ο αριστερός υποψήφιος είχε συγκεντρώσει το 21,95% το ψήφων στη Γαλλία. Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι του Ζαν-Λικ Μελανσόν θα είναι εκείνοι που θα καθορίσουν με την ψήφο τους το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία.

«Οι ψηφοφόροι του Μελανσόν, ρυθμιστές του αποτελέσματος των γαλλικών εκλογών», έγραφε χθες χαρακτηριστικά σε ανάλυσή του το Politico.


Πηγή