Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Βύρωνα διοργάνωσε ο δήμος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», καθώς τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα για τις ηλικίες 15-29 ετών.

Οι μαθητές, εκπαιδεύθηκαν θεωρητικά και πρακτικά, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που προκαλούν τα τροχαία με τη χρήση προσομοιωτών & βιωματικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου όπως προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου και πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης κ.α.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν κινδύνους, να συζητήσουν με τους εκπαιδευτές και να προβληματιστούν πάνω σε θέματα που αφορούν τις συνθήκες ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις τους.

Σχολιάζοντας τη νέα στάση των μαθητών ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε ότι «τους δόθηκε η δυνατότητα να εκπαιδευθούν, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα πρόληψης τροχαίων, βιώνοντας με ειδικό εξοπλισμό εικονικές συνθήκες τροχαίων ατυχημάτων. Σκοπός μας είναι οι αυριανοί οδηγοί να μάθουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν και μέσα από την εκπαίδευση να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα».

localStorage.clear();


Πηγή