Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εκτός πραγματικότητας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου: Είδε «απογόνους του… Πορθητή» στην Ξάνθη, επίσκεψη-αστραπή

Επίσκεψη στην Θράκη πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη (21/7) ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και νυν ορκισμένος πολέμιός του.

Ο πρόεδρος του «Κόμματος του Μέλλοντος» της Τουρκίας είχε τετ α τετ με τουρκόφωνους της μειονότητας και σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter προχώρησε σε μια προκλητική δήλωση.

Ο Νταβούτογλου βρέθηκε σε Ξάνθη και Κομοτηνή, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τουρκόφωνα στελέχη, ενώ επισκέφτηκε τους τάφους του Αχμέτ Σαδίκ και του προσφάτως αποθανόντος Αχμέτ Μέτε, «ψευδο-μουφτή» της Ξάνθης.

Ο Νταβούτογλου και οι «απόγονοι του Πορθητή»

Σχολιάζοντας την επίσκεψή του σε Ξάνθη και Κομοτηνή το πρώην δεξί χέρι του Ερντογάν και «αρχιτέκτονας» της νεοθοωμανικής εξωτερικής πολιτικής ανέφερε ότι βρέθηκε στην περιοχή όπου ζουν «απόγονοι του Πορθητή», ενώ «είδε» τουρκικά έθιμα και παραδόσεις στα Πομακοχώρια.

«Στην Ξάνθη, περιοχή των απογόνων του Πορθητή αγκαλιάσαμε με τα αδέρφια μας. Επισκεφτήκαμε τον δήμο Μύκης, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την μουφτεία μας. Εξαλείψαμε την νοσταλγία με επίσκεψη στον Εχίνο που διατηρεί αναλλοίωτα τα έθιμα και τις παραδόσεις μας», έγραψε ο Νταβούτογλου, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ.


Πηγή