Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Εξήρε στην Ε.Ε. τον ρόλο του Λιμενικού – «Φυλάσσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα σώζοντας χιλιάδες»

Το έργο του ελληνικού λιμενικού σώματος εξήρε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη.

Η ευρωβουλευτής συμμετείχε σε συζήτηση σχετικά με τον νέο Κανονισμό για αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεως και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, που έχει οριστεί εισηγήτρια εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον εν λόγω Κανονισμό, υπογράμμισε εμφατικά στην παρέμβασή της ότι οι γυναίκες και άντρες της Ελληνικής Ακτοφυλακής έχουν αποδεδειγμένα επί σειρά ετών διασώσει με αυταπάρνηση, υπό αντίξοες συνθήκες, απελπισμένους ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης των εγκληματικών δικτύων διακινητών στη θάλασσα.

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Εχθρός εντός των τειχών

Νέα επιχείρηση του Λιμενικού για τον απεγκλωβισμό μεταναστών ανατολικά της Λέσβου

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ συνέχισε λέγοντας ότι οι Έλληνες λιμενικοί και συνοριοφύλακες είναι εκείνοι που βιώνουν από πρώτο χέρι τις ανθρώπινες τραγωδίες που εκτυλίσσονται καθημερινά στη θάλασσα και στην περιοχή του Έβρου, μάλιστα σε ένα άκρως ασταθές περιβάλλον που προκαλείται από τις κλιμακούμενες τουρκικές απειλές αλλά και την εργαλειοποίηση μεταναστών από τη γείτονα χώρα.

Κλείνοντας, η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα δύο περιστατικά διάσωσης περίπου 150 μεταναστών στα ελληνικά χωρικά ύδατα από σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής, τονίζοντας ότι οι Έλληνες λιμενικοί συνεχίζουν να φυλάσσουν αποτελεσματικά τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, σώζοντας παράλληλα χιλιάδες ανθρώπους στα θάλασσα.

Στο ζήτημα αυτό αλλά και στα όσα συκοφαντικά ακούστηκαν τελευταία σχετικά με το Λιμενικό Σώμα, είχε τοποθετηθεί η Ελίζα Βόζεμπεργκ με άρθρο της στο iefimerida.


Πηγή