Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Εχθρός εντός των τειχών

Πρόσφατα, ο διασώστης ακτιβιστής Ιάσονας Αποστολόπουλος εμφανίστηκε σε εκδήλωση που οργανώθηκε γι’ αυτόν από ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να… ενημερώσει τους Ευρωπαίους για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίζεται το κορυφαίο θέμα της μετανάστευσης.

Ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου και του οικοδεσπότη του, ο περίεργος αυτός Έλληνας, ισχυρίστηκε ενώπιον των ευρωπαίων μεταξύ άλλων τα εξής : «Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοιχτή θάλασσα. Είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί». Και παρακάτω αναφέρει: «Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτό χωρίς μηχανές και τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια. Όσοι αρνούνται να επιβιβαστούν συχνά κακοποιούνται και βασανίζονται». 

Εμφάνισε δηλαδή γυναίκες και άντρες του Λιμενικού Σώματος, που αποδεδειγμένα έχουν με αυτοθυσία διασώσει τόσα χρόνια αναρίθμητους απελπισμένους ανθρώπους, ως άθλιους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και την Ελληνική Πολιτεία ως άντρο εγκληματιών τριτοκοσμικής αντίληψης και νοοτροπίας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι ατεκμηρίωτες απόψεις του εν λόγω διασώστη, αποτυπώνονται μεθοδευμένα σε κείμενα και δημοσιεύματα του ξένου τύπου, ενώ περιέχονται και σε επίσημα κείμενα που επιδιώκουν τον έλεγχο της Ελλάδας για το θέμα του μεταναστευτικού. Και είναι ενδιαφέρον ότι  πηγή των «πληροφοριών» αυτών αποτελούν αποκλειστικά καταγγελίες ανώνυμες, αόριστες γενικές, που στερούνται μαρτυριών, συγκεκριμένων στοιχείων και αποδεικτικού υλικού…

Πολύ απλά όσοι καταγγέλλουν τέτοια εγκλήματα, δε συμβάλλουν  σε κάποια έρευνα, ούτε εισφέρουν μαρτυρία προσωπική ή αποδεικτικό υλικό, ούτε και αναφέρονται συγκεκριμένα ποτέ σε νεκρό ή  «θύμα» των… δολοφόνων! Διότι, πολύ απλά, εξυπηρετούν ιδιοτελείς στόχους χρησιμοποιώντας με ανάλγητο τρόπο το πλέον ευαίσθητο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Το θέμα θα ήταν γραφικό αν δεν ήταν παρά πολύ σοβαρό! Διότι τύποι σαν τον Αποστολόπουλο και όσοι στηρίζουν αυτή την άθλια εκστρατεία συκοφάντησης της χώρας, καθυβρίζουν τους ήρωες των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος και  παραπληροφορούν συνειδητά με ψεύδη και fake news την κοινή γνώμη, ενώ ευθυγραμμίζονται και ταυτίζονται απόλυτα με την τουρκική προπαγάνδα και μάλιστα σε μια εποχή που η κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας είναι εμφανής.

Έφθασαν στο σημείο, αριστερής προέλευσης ευρωβουλευτές, να απευθύνουν επιστολή προς τους αρμόδιους Επιτρόπους με αίτημα τον έλεγχο της Ελλάδας για τις φρικαλεότητες που αποτυπώνονται στις έωλες και ύπουλες, αόριστες και αναπόδεικτες αυτές καταγγελίες.

Είναι προφανές ότι ο «σκοτεινός» – άγνωστο με ποιον τρόπο βιοποριζόμενος – κύριος Αποστολουπουλος,  έχει συμφέρον να συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές για να διασώζει απελπισμένους ανθρώπους με το… αζημίωτο. Διαφορετικά θα προσέτρεχε στις αρμόδιες αρχές της πατρίδας του, αντί να την καθυβρίζει στο εξωτερικό, προκειμένου να καταγγείλει τα υποτιθέμενα αυτά περιστατικά που γνωρίζει, να εξηγήσει την πηγή γνώσης του και να ζητήσει τιμωρία των ενόχων σύμφωνα με τον νόμο. Αν βεβαίως όσα ισχυρίζεται ήσαν αληθή και προέκυπταν από στοιχεία…

Είναι  βέβαιον ότι η μεθοδευμένη προσβολή της χώρας εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και οργανώνεται συστηματικά από όσους υποστηρίζουν την πολιτική ανοιχτών συνόρων και τη θεωρία έλλειψης συνόρων στη θάλασσα. Είναι όμως λυπηρή η διαπίστωση  ότι η συνειδητή και σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και αμφισβήτησης της επιτυχούς διαχείρισης του μεταναστευτικού από την Ελληνική Κυβέρνηση, επιχειρεί να εμφανίζει στο εξωτερικό την Ελλάδα ως μια χώρα – κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κινείται εκτός κράτους δικαίου και ευρωπαϊκών αξιών .

Η κατασυκοφάντηση της Ελλάδας και η αμφισβήτηση του κύρους της με fake news από οιονδήποτε έλληνα πολίτη,  αποτελούν αξιόποινες πράξεις για τις οποίες θα όφειλε να αντιδράσει άμεσα η Εισαγγελία. Παράλληλα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποδοκιμαστούν από σύσσωμη την Ελληνική Πολιτεία ! Στην εξωτερική πολιτική απαιτείται σύνεση, νηφαλιότητα και ενωτικές φωνές που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ελλάδας. Δεν μας αξίζει και δεν πρέπει να ανεχθούμε το διασυρμό της χώρας μας που επιδιώκουν οι σύγχρονοι «Εφιάλτες» …


Πηγή