Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος βρέθηκε και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την αποφυλάκιση του για λόγους υγείας ο πρώην υπουργός πέρασε και πάλι το κατώφλι των δικαστηρίων προκειμένου να απολογηθεί για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκε σε ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Το επίμαχο ποσό, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος το εισέπραξε ως μέρος της μίζας  για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά την απολογία του πρώην υπουργού αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ενώ του επέβαλαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το εν λόγω συμβόλαιο το οποίο φαινόταν να είναι στο όνομα του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα που είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ωστόσο, ο Νίκος Ζήγρας κατά τη διάρκεια της απολογίας του φέρεται να  «έδειξε» τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη , κατηγορούμενη και αυτή στην εν λόγω υπόθεση, η οποία φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθεί και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.

localStorage.clear();


Πηγή