Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΕΛ.ΑΣ: Ταυτοποίησε δύο αντιεξουσιαστές για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση Βαρουφάκη φερεται να έχουν ταυτοποιηθεί δύο νεαροί αντιεξουσιαστές, που έχουν απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισοδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως οι «έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», με τη δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά «στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Πώς έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια -Τον έστειλαν στον Ευαγγελισμό με σπασμένη μύτη

Η πρώτη ανάρτηση Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό του: «Δεν ήταν αναρχικοί, μπράβοι της νύχτας ήταν»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ έξω από γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια,

Προκειται για το ίδιο μαγαζί που ο κ Βαρουφάκης είχε δεχθεί επίθεση, πριν απο περίπου 8 χρόνια, τον Απρίλιο του 2015.

Μια ομάδα ατόμων, αρχικά του επιτέθηκε φραστικά ενώ στη συνέχεια περίπου τέσσερα άτομα πρωταγωνίστησαν στον ξυλοδαρμό του , τον οποίο τουλάχιστον ενας από αυτούς φέρεται να τον κατεγραφε με το κινητό του.

Κλιμάκιο της κρατικής ασφάλειας, έσπευσε άμεσα χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε μεταβεί περίπου στις 10 το βράδυ, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Δανάη Στράτου, με αιμορραγία στη μύτη.

Η πρώτη ανάρτηση Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό του: «Δεν ήταν αναρχικοί, μπράβοι της νύχτας ήταν»

Πώς έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια -Τον έστειλαν στον Ευαγγελισμό με σπασμένη μύτη

Οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για την επίθεση, επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τον αστυνομικό σύνοδο του κ Βαρουφάκη. Ωστόσο όπως διαπιστωθηκε δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά, με δική του πρωτοβουλία.

Ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να παραμείνει για προληπτικούς λόγους στον Ευαγγελισμό

Αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, όταν έφτασε ο κ. Βαρουφάκης τον δέχθηκε, διαπιστώνοντας πως είχε υποστεί κάταγμα στη μύτη με αποτέλεσμα να του τοποθετηθεί νάρθηκας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφοριες, υπεβλήθη σε αξονική στην οποια δεν εντοπίστηκε κάποιο άλλο εύρημα.

Οι γιατροί του πρότειναν για προληπτικούς λόγους να παραμείνει στο νοσοκομείο, όμως εκείνος αρνήθηκε και λίγο μετά τις 12 το βράδυ αποχώρησε.

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου-Βαρουφάκη

Μετά την επίθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κύριο Βαρουφάκη. Κατά την συνομιλία τους ο κ. Θεοδωρικακος τον διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και παράλληλα του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.


Πηγή