Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Εμποροϋπάλληλοι Θεσσαλονίκης: Πολυκατάστημα λειτουργεί κανονικά παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό

Εμποροϋπάλληλοι Θεσσαλονίκης: Πολυκατάστημα λειτουργεί κανονικά παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό

Για «παραθυράκια» στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία εργαζομένων και καταναλωτών από τον κορονοϊό, τα οποία επιτρέπουν τη λειτουργία πολυκαταστημάτων «χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων» κάνει λόγο -και ζητά το κλείσιμο τους- σε ανακοίνωση της, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, έπειτα από παρέμβασή της το πρωί σε εμπορικό κατάστημα καλλυντικών και ρούχων στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μετά από έλεγχο της Αστυνομίας, ενημερωθήκαμε πως το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα, με βάση την άδεια λειτουργίας του, ως κατάστημα λιανεμπορίου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται: «Με λίγα λόγια, ένα πολυκατάστημα έξι ορόφων είναι στην ίδια κατηγορία, με τα μικρά εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με έναν ή και χωρίς εργαζόμενους».

Το σωματείο αναφέρει επίσης ότι μετά την παρέμβασή του, «η εργοδοσία εταιρειών που λειτουργούν μέσα στα πολυκαταστήματα αναγκάστηκε να διώξει τους εργαζόμενούς της», ώστε να μη θεωρηθούν τα καταστήματα «shop in shop» και παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, το σωματείο προσκομίζει δύο αποδείξεις από άλλο κατάστημα της ίδιας φίρμας, στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με διαφορά μιας μέρας, στην παλαιότερη αναγράφεται ως πολυκατάστημα και στην πιο πρόσφατη ως κατάστημα. «Απαιτούμε από το κράτος, να παρέμβει άμεσα για να κλείσουν όλα τα πολυκαταστήματα εδώ και τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή