Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Ενα Πάρκο με ελληνικό άρωμα στην Ιαπωνία -Για τις Μούσες της ελληνικής μυθολογίας | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα είναι γνωστή στην Ιαπωνία, ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, ενώ και οι δύο χώρες σέβονται και θαυμάζουν η μία την άλλη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αγάπης των Ιαπώνων για τη χώρα μας, είναι η ύπαρξη μιας επιγραφής με μια ελληνική φράση στην είσοδο ενός φαρμακείου στο Τόκιο, καθώς και ένα Πάρκο Μουσών που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Πώς μια ελληνική επιγραφή κοσμεί την πρόσοψη φαρμακείου στο Τόκιο: «Όλα για τους ασθενείς» [εικόνες]

Η Αθήνα απέκτησε τον δικό της ιαπωνικό κήπο, ένα κόσμημα στο κέντρο της πόλης -Πότε θα ανθίσουν οι περίφημες κερασιές [εικόνες]

Και οι εννιά είναι εδώ. Η Κλειώ, η Ευτέρπη, η Θάλεια, η Μελπομένη, η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Πολυμνία, η Ουρανία, η Καλλιόπη. Οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης ταξίδεψαν από τα Πιέρια Όρη και ήρθαν σχεδόν εννιάμισι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στα υψίπεδα του Τσιτσίμπου στο νομό Σαϊτάμα της Ευρύτερης Περιοχής του Τόκιο.

Τα αγάλματα με τις Μούσες στο Πάρκο της Ιαπωνίας
Οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης ταξίδεψαν από τα Πιέρια Όρη και ήρθαν σχεδόν εννιάμισι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στα υψίπεδα του Τσιτσίμπου / Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Tο Πάρκο των Μουσών στην Ιαπωνία
Tο Πάρκο των Μουσών στην Ιαπωνία / Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Το Πάρκο των Μουσών βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη Τσιτσίμπου και την κωμόπολη Ογκάνο, καλύπτοντας μια τεράστια έκταση 3750 στρεμμάτων, όπως γράφει η κα Τζούνκο Ναγκάτα από το greecejapan.com. Άνοιξε το 1991 και το διαχειρίζεται ο νομός Σαϊτάμα με το δήμο Τσιτσίμπου. Αρχικά συμμετείχε και η σιδηροδρομική εταιρεία Seibu η οποία αποχώρησε το 2006 δωρίζοντας στο Δήμο Τσιτσίμπου τη γη και τις εγκαταστάσεις που ήταν στην ιδιοκτησία της.

Το Πάρκο των Μουσών βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη Τσιτσίμπου και την κωμόπολη Ογκάνο
Το Πάρκο των Μουσών βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη Τσιτσίμπου και την κωμόπολη Ογκάνο / Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Αποτελείται από διαφορετικές θεματικές περιοχές με πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και πολλές αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Εδώ παρουσιάζεται μόνο το σημείο με τις Mούσες και άλλα σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος. Το πάρκο απέχει περίπου 2 ώρες από το σταθμό Ικεμπούκουρο του Τόκιο (με τρένο μέχρι το σταθμό Seibu Chichibu και στη συνέχεια με λεωφορείο).

Και οι εννιά είναι εδώ. Η Κλειώ, η Ευτέρπη, η Θάλεια, η Μελπομένη, η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Πολυμνία, η Ουρανία, η Καλλιόπη.
Και οι εννιά είναι εδώ. Η Κλειώ, η Ευτέρπη, η Θάλεια, η Μελπομένη, η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Πολυμνία, η Ουρανία, η Καλλιόπη / Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Ο Παρθενώνας, ένας χώρος ξεκούρασης για τους περιπατητές. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξαιτίας φυσικών καταστροφών, ο δήμος το μετατρέπει σε καταφύγιο.

Ο Παρθενώνας, ένας χώρος ξεκούρασης για τους περιπατητές
Ο Παρθενώνας, ένας χώρος ξεκούρασης για τους περιπατητές/ Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Ένα από τα σημεία όπου η Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία
Ένα από τα σημεία όπου «η Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία» / Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Και αυτό το κτίριο έχει ελληνικό όνομα. Ονομάζεται «Πιερία» (ピエリア), από τη γενέτειρα των Μουσών. Είναι ένα αναψυκτήριο που σερβίρει και λίγα πιάτα, κυρίως νουντλς.

Το κτίριο με το ελληνικό όνομα Πιερία
Το κτίριο με το ελληνικό όνομα «Πιερία» / Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com
Αυτό το κτίσμα καλύπτει μια ηλεκτρική εγκατάσταση προβολέων φωτισμού
Αυτό το κτίσμα καλύπτει μια ηλεκτρική εγκατάσταση προβολέων φωτισμού / Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Ευχαριστούμε θερμά το GreeceJapan.com και την κα Τζούνκο Ναγκάτα, για την άδεια να δημοσιεύσουμε το θέμα και τις φωτογραφίες.


Πηγή