Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ενδοκυβερνητική σύγκρουση στην Ιταλία για τα φορολογικά μέτρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ενδοκυβερνητική σύγκρουση, στην Ιταλία, ανάμεσα στο Κίνημα Πέντε Αστέρων και τη Λέγκα, εξαιτίας φορολογικών μέτρων που παρουσιάσθηκαν πριν από τρεις ημέρες.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο κατήγγειλε ότι με κάποια «σκοτεινή παρέμβαση» μετά το υπουργικό συμβούλιο προστέθηκαν μέτρα τα οποία ευνοούν την νομιμοποίηση ποσών που μπορεί να προέρχονται από «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Ο Ντι Μάιο δήλωσε έτοιμος να πληροφορήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Τα Πέντε Αστέρια ουσιαστικά ζητούν αναλυτική επανεξέταση των μέτρων, για να αποφευχθεί ευνοϊκή μεταχείριση ατόμων που έχουν παραβιάσει τον νόμο. Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι όμως αντέδρασε τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ουδεμία «περίεργη παρέμβαση» και ότι το σύνολο των μέτρων εγκρίθηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι θα ξαναδιαβάσει με προσοχή, «άρθρο προς άρθρο», τα φορολογικά μέτρα. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συγκάλεσε νέο υπουργικό συμβούλιο, για το Σάββατο. Ο Ματέο Σαλβίνι και οι υπουργοί του κόμματός του δήλωσαν ότι δεν χρειάζεται νέα κυβερνητική συνεδρίαση δεν εννοούν να συμμετάσχουν.

Μένει να διαπιστωθεί αν θα βρεθεί λύση, ή αν η υπόθεση θα εξελιχθεί σε ένα πρώτο, σοβαρό «πολιτικό θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

localStorage.clear();


Πηγή