Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

«Ενθάρρυνα τον Μπουτάρη να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Γιάννη Μπουτάρη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο (19/05) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, για την οποία είπε ότι «δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση».

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο», ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του για «τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης».

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου -παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος- ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

localStorage.clear();


Πηγή