Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εντυπωσιακό βίντεο: Η στιγμή που πύραυλος της SpaceX διαλύεται στην ατμόσφαιρα

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν όταν ένας πύραυλος της SpaceX του Έλον Μασκ διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα της Γης, πάνω από το Μεξικό.

Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX, της εταιρείας του Έλον Μασκ, διαλύθηκε σε σημείο ορατό πάνω από το Μεξικό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέμα στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο πύραυλος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του τον Μάρτιο του 2017, στο πλαίσιο της αποστολής “EchoStar23” και τώρα, πέντε χρόνια μετά, φώτισε τον νυχτερινό ουρανό καθώς έσπασε σε πολλά πυρακτωμένα κομμάτια, τα οποία έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις πριν διαλυθούν εντελώς.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Αρχικά, οι κάτοικοι της περιοχής πίστευαν πως πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, για έναν μετεωρίτη που κινείται κοντά στον πλανήτη μας, όμως στη συνέχεια έγινε γνωστό πως επρόκειτο για κομμάτια ενός πυραύλου της εταιρείας SpaceX.

Μερικά βίντεο που καταγράφηκαν πάνω από την πόλη Κάμπο Σαν Λούκας του Μεξικό, απεικονίζουν την εντυπωσιακή διάσπαση του πυραύλου όταν εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης, αφήνοντας πίσω του μια φωτεινή «ουρά» που τον έκανε να θυμίζει μετεωρίτη στον νυχτερινό ουρανό.

Το κέντρο διαστημικής έρευνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Aerospace Corporation, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για τον πύραυλο Falcon 9 που εκτοξεύτηκε το 2017. Τα διάφορα τμήματά του διαλύθηκαν στην ατμόσφαιρα εντελώς.


Πηγή