Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εντός Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Μέχρι το τέλος του μήνα πρόκειται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ που βρίσκονται στη Σερβία, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μανής, ενώ επισήμανε ότι το 2017 η εταιρεία αναμένεται να γυρίσει στα κέρδη μετά από «πολλά χρόνια ζημιών».

Το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει κάποιος να καταβάλλει προκειμένου να αποκτήσει τις δύο κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας στη Σερβία είναι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε: «Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ενστάσεις ορισμένων με την εξέλιξη της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά βασικός στόχος μας είναι η συνέχιση λειτουργίας της βιομηχανίας και η διατήρηση των εργοστασίων της εντός συνόρων».

Συμπλήρωσε δε ότι με την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, η ΕΒΖ θα πάρει “ανάσα” από τις δανειακές της υποχρεώσεις και έτσι θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων που έχουν τεθεί, ώστε η ΕΒΖ να διεθνοποιηθεί, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της “χαμένης” αξιοπιστίας της, τόσο με τους συνεργάτες της, όσο και με τους παραγωγούς.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας, ο κ. Μανής υπογράμμισε ότι του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί από την πιστώτρια τράπεζα, επιτυγχάνεται η αναδιάρθρωση και εξέλιξη της βιομηχανίας.


Πηγή