Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Εξαγοράστηκε το ΙΑΣΩ General από την Hellenic Healthcare S.a.r.l

Ολοκληρώθηκε στις 5 Απριλίου η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της ΙΑΣΩ General στην Hellenic Healthcare S.a.r.l σε υλοποίηση της από 5.11.2017 συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ανακοινώθηκε στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, μεταβιβάστηκε το 97,2% των μετοχών που κατείχε η εταιρεία έναντι τιμήματος 19.446.000 ευρώ που καταβλήθηκε για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού.

Οι μετοχές που κατείχε η ΙΑΣΩ General σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ΙΑΣΩ, σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν η συμμετοχή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας (72,31%),  αποκτήθηκαν, νωρίτερα, από την ΙΑΣΩ Νοτίων Προαστίων.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γιώργος Σταματίου δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Η συμφωνία αυτή υλοποιεί μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου μας, η οποία βελτιώνει την χρηματοοικονομική εικόνα του και ειδικά το επίπεδο δανεισμού του. Με την κίνηση αυτή επαναπροσδιορίζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου και καταδεικνύεται ότι βασικός πυρήνας της είναι η Μαιευτική και η Γυναικολογία. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει περισσότερο ενισχυμένους για να αντιμετωπίσουμε  τις επερχόμενες  εξελίξεις στον κλάδο, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο».

localStorage.clear();


Πηγή