Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εξαδάκτυλος: Οργή για όσους απέτρεψαν ανθρώπους εμβολιαστούν -«Να σκεφτούν τι έκαναν» | ΕΛΛΑΔΑ

Η πίεση στα νοσοκομεία από τη μετάλλαξη Όμικρον θα προέλθει από ανεμβολίαστους άνω των 50 επεσήμανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Εξαδάκτυλος προέβλεψε ότι η Όμικρον θα εξελιχθεί γρήγορα και ότι θα δούμε υψηλές «κορυφές» που θα μας τρομάξουν, ενώ θεωρείται αναμενόμενο ότι θα πιεστεί το σύστημα. Πρόσθεσε δε ότι «Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Ο κύκλος της ανόδου και της καθόδου με την Όμικρον, επειδή διασπείρεται ταχύτατα, θα εξελιχτεί γρήγορα. Είναι θέμα εβδομάδων». Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η Όμικρον δίνει ελαφρές νοσήσεις, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους.

Πώς νόσησα με τον κορωνοϊό: «Αν κόλλησα εγώ που πρόσεχα, μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε»

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα και ποιο τεστ πρέπει να κάνουμε -Ειδικοί εξηγούν

Ο κ. Εξαδάκτυλος ξέσπασε εναντίον όσων απέτρεπαν τους συμπολίτες τους να εμβολιαστούν και έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο. «Πιστεύω ότι αυτοί που απέτρεψαν ανθρώπους να εμβολιαστούν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, χθες και προχθές που ήταν η αλλαγή του χρόνου να κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη και βαθιά μέσα στη ψυχή τους, να δουν τι έκαναν όλους αυτούς τους μήνες. Απέτρεψαν ανθρώπους από το να εμβολιαστούν και τους οδήγησαν στις εντατικές. Ελπίζω χθες και προχθές να κοιτάχτηκαν βαθιά μέσα στη ψυχή τους και να αλλάξουν πορεία», κατέληξε.

Μανωλόπουλος: Τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ανέφερε πως τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ενώ θα έχουν ενδείξεις για άτομα που έχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, όπως ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι, διαβητικοί και όσοι αντιμετωπίζουν καρδιακά νοσήματα. «Τα εμβόλια παρέχουν προστασία σε βαριά νόσο και σε πιθανότητα νόσου. Οι άνθρωποι με την τρίτη δόση θα θα περάσουν ελαφρά αδιαθεσία όταν θα συναντηθούν με την Όμικρον. Οι άνθρωποι με τα πολύ ελαφρά συμπτώματα θα πρέπει να έχουν το νού τους και να κάνουν test, γιατί μπορεί να κολλήσουν άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε.


Πηγή