Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Ολλανδία: Εξετάζει αυστηρότερα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Εξετάζει αυστηρότερα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων – Newsbeast


Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αναμένεται να προχωρήσει σε αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού καθώς το ποσοστό των νέων κρουσμάτων έχει επανέλθει στα επίπεδα κορύφωσης που καταγράφηκαν στα τέλη Οκτωβρίου.

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα σημείωσαν “άλμα” κατά σχεδόν 10.000 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα μεγαλύτερο των έξι εβδομάδων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται παρά το μερικό lockdown που έχει επιβληθεί από τις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του οποίου τα μπαρ και τα εστιατόρια στη χώρα έχουν κλείσει και συστήνεται η ενίσχυση της τηλεργασίας, με τα τα σχολεία και τα καταστήματα όμως να παραμένουν ανοιχτά.

Τα μέτρα είναι πιθανόν να αυστηριοποιηθούν, καθώς σήμερα έχει προγραμματιστεί προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NOS, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων για μερικές εβδομάδες και την επέκταση των χριστουγεννιάτικων διακοπών των μαθητών.


Πηγή