Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Επίθεση Λοβέρδου κατά Κοτζιά για την αντικομμουνιστική σύνοδο της Εσθονίας

Τα «βέλη» του εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης στην πρόσκληση της Εσθονίας για συμμετοχή της Ελλάδας στο συνέδριο της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τονίζει ο κ. Λοβέρδος, «οι ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις της χώρας δεν πρέπει να διαμορφώνονται ούτε να καθορίζονται με κριτήριο τα κομματικά ακροατήρια ή τις εκλογικές ανάγκες των πολιτικών δυνάμεων που ασκούν την κυβερνητική εξουσία».

«Οι δήθεν πολιτικές θεωρητικές συζητήσεις περί καλών και κακών εγκλημάτων όχι μόνο δεν σχετίζονται με τα συμφέροντα της χώρας αλλά και της προκαλούν ζημιά», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος και ρωτά τον υπουργό Εξωτερικών αν οι θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης αποτελούν τις επίσημες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

localStorage.clear();


Πηγή