Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Επίθεση «μοναχικού λύκου» βλέπει η αστυνομία στο Αμβούργο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο (βόρεια Γερμανία), σε μια επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

«Δεν διαθέτουμε προς το παρόν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρα του δράστη», επισήμανε αξιωματικός της αστυνομίας. Ο δράστης «εισήλθε σε ένα σούπερ μάρκετ και άρχισε ξαφνικά να επιτίθεται στους πελάτες» πρόσθεσε.

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε στον ιστότοπό της μια φωτογραφία του δράστη, που κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός περιπολικού, με το κεφάλι του καλυμμένο με μια λευκή πλαστική κουκούλα ενώ είναι γεμάτος αίματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), λίγο πριν από την επίθεση, οι αρχές ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή.

b

Ο ύποπτος, που δεν έχει κατονομαστεί, επιχείρησε να διαφύγει μετά την επίθεση ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες τον καταδίωξαν, ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία. Λίγο μετά συνελήφθη σε κοντινό σημείο.

«Πρόκειται για μια επίθεση “μοναχικού λύκου”. Οι πρώτες πληροφορίες, που ανέφεραν τη ληστεία ως πιθανό κίνητρο, δεν επιβεβαιώνονται» σημείωσε η αστυνομία του Αμβούργου σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, όπως μεταδίδουν AFP και Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Bild διακρίνεται ένα ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί έξω από το σούπερ μάρκετ, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει τη συνοικία, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, της δεύτερης μεγαλύτερης στη Γερμανία, όπου διεξήχθη στις αρχές Ιουλίου η Σύνοδος των χωρών της G20. Σύμφωνα με τη Bild, άνδρες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας έχουν επίσης αναπτυχθεί.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού στη Γερμανία έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον πολιτών που συγκλόνισαν την χώρα τον περασμένο χρόνο. Μεταξύ αυτών η επίθεση του Δεκεμβρίου του 2016 σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά με φορτηγό, η οποία στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Το θέμα της ασφάλειας είναι ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας υπολογίζουν εξάλλου σε περίπου 10.000 τον αριθμό των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών στη Γερμανία, εκ των οποίων οι 1.600 θεωρούνται ύποπτοι ότι θα μπορούσαν να διαπράξουν βίαιες ενέργειες.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ

localStorage.clear();


Πηγή