Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Επίθεση στην κυβέρνηση για το κέντρο κλειστού τύπου στην Κω

Για αδιαφάνεια και προχειρότητα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή την απόφαση για τη δημιουργία ενός κλειστού τύπου προαναχωρησιακού κέντρου στην Κω για τους πρόσφυγες.

Σε δήλωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες Μεταναστευτικής Πολιτικής και Τουρισμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Μάνος Κόνσολας, τονίζουν πως «η κυβέρνηση μετά από δύο χρόνια ολέθριας και εθνικά επιζήμιας διαχείρισης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αποφασίζει σήμερα τη δημιουργία του πρώτου προαναχωρησιακού κέντρου – κλειστού τύπου στο νησί της Κω, επαναφέροντας ένα μέτρο που ως αντιπολίτευση κατήγγελλε και ως κυβέρνηση έσπευσε να καταργήσει».

Οι τομεάρχες της ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση πως ακολουθεί για ακόμη μία φορά, τη γνώριμη και συνήθη πρακτική της στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αυτή της αδιαφάνειας, χωρίς τη δημοσίευση προκήρυξης, χωρίς ανοικτή πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό αλλά με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια έχει καταστήσει τα νησιά στο Βόρειο – Ανατολικό Αιγαίο σε ‘επίσημη’ πύλη εισόδου για οποιονδήποτε και από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη επιθυμεί να εισέλθει στην Ευρώπη, ενώ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot – spot φιλοξενίας παράνομων μεταναστών».

Σύμφωνα με τη ΝΔ δεν έχει υπάρξει η παραμικρή παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και δεν έχει ζητηθεί η γνώμη των κατοίκων, των φορέων και των επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στον τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας.

«Για πολλοστή φορά, η προχειρότητά τους και η ανικανότητά τους είναι παροιμιώδης. Για πολλοστή φορά, τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν κατευθύνονται σε ωφελούμενους, αλλά σε ωφελημένους» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.


Πηγή