Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Στη Βουλή η τροπολογία για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς το Υπουργείο Παιδείας για «χιλιάδες κενά στα σχολεία


Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατέθεσαν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας Νίκου Φίλη, Μερόπης Τζούφη και της βουλευτού Ειρήνης Αγαθοπούλου, ζητώντας απαντήσεις για «τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν το Υπουργείο Παιδείας για «έλλειψη σχεδιασμού που αποτυπώνεται -μεταξύ άλλων- και στην αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών τόσο στη γενική εκπαίδευση, όσο και στην ειδική αγωγή» και καλούν την αρμόδια υπουργό να καταθέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Ενώ η καταγραφή των κενών έχει ολοκληρωθεί, αποτυπώνοντας τις σημαντικές ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη και στις Τάξεις Υποδοχής των Δημοτικών ήδη από το Σεπτέμβριο, το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στην κάλυψη των θέσεων παρά το γεγονός ότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του ΕΣΠΑ» υποστηρίζουν οι βουλευτές, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «λόγω των χιλιάδων κενών, το υπουργείο Παιδείας μετέφερε εκπαιδευτικούς από τα Τμήματα Ένταξης στα Ειδικά Σχολεία αφήνοντας τις θέσεις τους κενές και δημιουργώντας νέα κενά».


Πηγή