Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού στις πυρόπληκτες περιοχές

Την ευγνωμοσύνη του σε όλους του εργαζόμενους του ΕΣΥ που από την πρώτη στιγμή, περιέθαλψαν -με φιλότιμο και αξιοπιστία, όπως είπε- τους πληγέντες από τις πυρκαγιές εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα δομές Υγείας, των πυρόπληκτων περιοχών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ξανθός, από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, ευχαρίστησε όλους του γιατρούς και τους νοσηλευτές, τονίζοντας: «Τους ευχαριστούμε γιατί ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ήταν μεγάλη η προσπάθειά τους, η οποία συνεχίζεται για να απαλύνουμε τις πληγές των ανθρώπων. Είναι σημαντική η ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη, γι’ αυτό θα ενισχύσουμε τις δομές της περιοχής με ψυχολόγους, αλλά και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανα ο υπουργός Υγείας στο μετατραυματικό στρες το οποίο έχουν υποστεί πολλοί από τους πληγέντες και ανέφερε ότι ήδη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας -μια σύγχρονη δομή υγείας, όπως σημείωσε, η οποία παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες- βρίσκονται 36 γιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στο έργο των εργαζομένων και στα Κέντρα Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο των τραυματιών τη μοιραία νύχτα της περασμένης Δευτέρα. Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες είπε ότι δεκάδες παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία, κάποιοι από τους οποίους διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση στις ΜΕΘ. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, είπε ο κ. Ξανθός, ο οποίος εκτός από το Κέντρο Υγείας της Ραφήνας, αλλά και άλλες δομές υγείας της περιοχής θα επισκεφθεί κλιμάκια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως «Γιατροί χωρίς Σύνορα», που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχής.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Κέντρο Υγείας Ραφήνας, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την αποθήκη υγειονομικού υλικού, διασώθηκαν χάρη στην αυταπάρνηση τριών εργαζομένων, που επέστρεψαν αφού το κέντρο είχε εκκενωθεί για να σώσουν το κτίριο από τις φλόγες.

localStorage.clear();


Πηγή