Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Επίσκεψη Μιχαηλίδου και Γκάγκα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» -Μοίρασαν γλυκά και δώρα [εικόνες] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλυκά και δώρα στα εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μοίρασαν σήμερα (20/12) Δόμνα Μιχαηλίδου και Μίνα Γκάγκα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πραγματοποίησαν την επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα συνοδεία του διοικητή, Μανώλη Παπασάββα.

Στο «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται τέσσερα παιδιά, από 14 μηνών έως 4 ετών, με σοβαρές χρόνιες παθήσεις, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους. Μεγαλώνουν μέσα στο νοσοκομείο, με τη φροντίδα γιατρών και νοσηλευτών.

Τα παιδιά χρειάζονται συνεχή ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση, ενώ μόνη τους ελπίδα για να βρεθούν σε οικογενειακό περιβάλλον είναι η ανάδοχη ή θετή οικογένεια.

Φωτογραφία: Facebook-Δόμνα Μιχαηλίδου-Domna Michailidou
Φωτογραφία: Facebook-Δόμνα Μιχαηλίδου-Domna Michailidou

Το «Αγία Σοφία» φιλοξενεί προσωρινά και 11 παιδιά που, ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση, απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο γι’ αυτά. Τα μεγαλύτερα είναι 15 ετών, και το μικρότερο μόλις 15 ημερών. Όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, τα παιδιά αυτά θα πρέπει να εξεταστούν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε κάποια δομή προστασίας, αναλόγως με τις διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας.

Ο αριθμός των παιδιών που εισάγονται στο Παίδων με τη διαδικασία της εισαγγελικής παραγγελίας αλλάζει καθημερινά.

«Οι δομές φιλοξενίας είναι εξαιρετικές, όπως εξαιρετικό είναι και το προσωπικό. Όλα τα μέλη του προσωπικού δίνουν όλη τους την αγάπη στα παιδιά με χρόνια προβλήματα, παρέχοντας τους συνεχή φροντίδα και ασφάλεια», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάκα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για τις προσπάθειες του προσωπικού στο Παίδων.

«Τα παιδιά που φτάνουν εδώ κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, μένουν για λίγες μέρες και ελπίζουμε ότι όλα είτε θα μπορέσουν να επιστρέφουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, είτε με τους γονείς τους είτε με κάποια θετή ή ανάδοχη οικογένεια. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά και για το τώρα και για το αύριο: Φροντίζουμε για την άμεση ένταξή τους στο κατάλληλο περιβάλλον, και προωθούμε διαχρονικά δράσεις που θα τα βοηθήσουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να έχουν τη ζωή που τους αξίζει», συμπλήρωσε.

Φωτογραφία: Facebook-Δόμνα Μιχαηλίδου-Domna Michailidou
Φωτογραφία: Facebook-Δόμνα Μιχαηλίδου-Domna Michailidou

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε από την πλευρά της: «Η αποϊδρυματοποίηση, είναι, ήταν και συνεχίζει να είναι πρωταρχική προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό, καθημερινά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε κάθε παιδί να βρει την κατάλληλη γι’ αυτό οικογένεια. Εδώ και αρκετούς μήνες, συνεργαζόμαστε με την κ. Γκάγκα, ώστε να προσφέρουμε σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη, την κανονικότητα που αποζητούν.

»Σήμερα, ενημερωθήκαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για κάθε παιδί ξεχωριστά. Διασφαλίζουμε την όσο πιο σύντομη παραμονή των παιδιών στα νοσοκομεία και παράλληλα την μακροπρόθεσμη αποκατάστασή τους σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Από τα 200 παιδιά που υπήρχαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας 3-4 χρόνια πριν, είτε λόγω εγκατάλειψης, είτε λόγω εισαγγελικής παραγγελίας, σήμερα έχουμε λιγότερα από 40. Στόχος μας να καταφέρουμε να μην υπάρχει κανένα παιδί εδώ».

Η αναπληρώτρια υπουργός επισκέφθηκε την Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα, το Παιδιατρικό Εμβολιαστικό Κέντρο του νοσοκομείου, όπως και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, όπου μεταγγίζονται καθημερινά 80 ασθενείς με θαλασσαιμία.

Φωτογραφία: Facebook-Δόμνα Μιχαηλίδου-Domna Michailidou
Φωτογραφία: Facebook-Δόμνα Μιχαηλίδου-Domna Michailidou

Πηγή