Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στην Προεδρική Φρουρά: «Ο Εύζωνας είναι σύμβολο και μέρος της εθνικής μας ταυτότητας»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε μετά το μεσημέρι την Προεδρική Φρουρά για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Κατά την επίσκεψή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας και φέτος στην παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εμβέλεια της Προεδρικής Φρουράς υπερβαίνει τα όρια της πατρίδας μας, ο Εύζωνας είναι σύμβολο και μέρος της εθνικής μας ταυτότητας, το ζείτε και στα ταξίδια σας στο εξωτερικό.

Ο τρόπος που ασκείτε τα καθήκοντά σας και η αφοσίωσή σας στην παράδοση του θεσμού είναι συγκινητικός και αποδεικνύει πόση ακτινοβολία έχει και στα νεότερα παιδιά. Εύχομαι σε όλους σας τα καλύτερα, να συνεχίσετε έτσι να υπηρετείτε την Προεδρική Φρουρά για όσο διάστημα θα είστε εδώ, μέχρι να σας διαδεχθούν οι επόμενοι. Κάθε καλό για τη χρονιά που έρχεται, πάνω απ’ όλα υγεία, αντοχές και δύναμη. Ευχές για εσάς και τις οικογένειές σας».

Το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στη δοξολογία για τον εορτασμό του νέου έτους στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ευχές από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας.


Πηγή