Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Επί τάπητος η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ινδονησίας

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Ινδονησίας είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης στη χώρα. Στις συναντήσεις εκφράστηκε η βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον αμυντικό τομέα, όπου υπάρχει ήδη συνεργασία ελληνικών και ινδονησιακών αμυντικών εταιρειών.

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας, Muhammad Jusuf Kalla, τον πρόεδρο της Βουλής, Ade Komarudin, την πρόεδρο της Επιτροπής Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων, Nurhayati Ali Assegaf και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής της Ινδονησίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπογραμμίστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο παριστάμενος στις συναντήσεις πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλλής, απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Βουλής της Ινδονησίας, εκ μέρους του προέδρου της ελληνικής Βουλής, να επισκεφθεί την Ελλάδα σε ημερομηνία που θα καθοριστεί διά της διπλωματικής οδού, η οποία έγινε αποδεκτή.


Πηγή