Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Πρόεδρος ΕΟΦ: Σε ποιους και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να χορηγηθεί η χλωροκίνη

Επείγουσα έρευνα για την 27χρονη που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννα – Newsbeast

Στην Εντατική μεταφέρθηκε μια 27χρονη κοπέλα από το Βαρθολομιό Ηλείας, λίγο μετά τη γέννα, όπου και παραμένει εγκεφαλικά νεκρή.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη νεαρή γυναίκα, η οποία εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr, ο διοικητής ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι, η νεαρή γυναίκα έφερε στον κόσμο στις 18 Μαΐου ένα υγιέστατο αγοράκι και λίγη ώρα αργότερα, βρέθηκε στη ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται μέχρι τώρα.

Αρχικά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο γιατρός φέρεται να ενημέρωσε την οικογένεια πως η κοπέλα είναι καλά στην υγεία της, αλλά στη συνέχεια εισήχθη διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική.

Η 27χρονη σύμφωνα με τους οικείους της και τη δικηγόρο τους, Γιάννα Παναγοπούλου, είναι εγκεφαλική νεκρή με τους δικούς της ανθρώπους να περιμένουν πλέον ένα θαύμα.

Δικηγόρος οικογένειας: Ήταν υγιέστατη

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή, η δικηγόρος της οικογένειας, είπε: «Μιλάμε για μια κοπέλα 27 ετών, ένα κορίτσι το οποίο πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι. Μάλιστα, επειδή γνώρισα προσωπικά την οικογένεια -μια πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια- σας λέω ότι η κοπέλα δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ποτέ, ήταν υγιέστατη, δεν είχε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό. Μάλιστα, όπως μου ανέφερε και η μητέρα της, είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει και σε ιδιωτικό μαιευτήριο να γεννήσει.

Όμως, όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό της έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό το κορίτσι δηλαδή είπε: Εγώ θα πάω να γεννήσω στο Δημόσιο νοσοκομείο για να είμαι πολύ πιο ασφαλής, λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού. Και την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο δεν είχε πάει για να γεννήσει, θα γεννούσε μία μέρα μετά. Πήγε, λοιπόν, στις 18 Μαΐου, για να υποβληθεί στην εξέταση για την Covid-19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίσταση αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως, ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα.

Πράγματι το κορίτσι γέννησε. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική. Και από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα για δέκα μέρες, το κορίτσι αυτό δίνει για τη ζωή του, παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, και πριν δύο μέρες δυστυχώς, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι έχει νεκρώσει ο εγκέφαλός της».


Πηγή