Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Επεισόδιο μεταξύ Ελληνοκύπριων γεωργών και Τούρκων στρατιωτών στη νεκρή ζώνη

Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου μεταξύ Ελληνοκύπριων γεωργών και Τούρκων στρατιωτών, στην περιοχή του Σοπάζ στην Επαρχία Λευκωσίας, εντός της νεκρής ζωνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ Ελληνοκύπριοι γεωργοί εκτελούσαν καθιερωμένες εργασίες εντός της ζώνης για τις οποίες έχουν σχετική άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών, Τούρκοι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι τους προκαλούσαν, διότι πλησίαζαν επικίνδυνα τα δικά τους φυλάκια, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθούν τα Ηνωμένα Έθνη για να απομακρύνουν στη συνέχεια από την περιοχή τους γεωργούς. Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες.

To πρώτο περιστατικό συνέβη γύρω στις 7:00 το πρωί. Οι ίδιοι οι γεωργοί αφότου απομακρύνθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, επέστρεψαν ξανά στην ίδια περιοχή εντός της νεκρής ζώνης (ΣΟΠΑΖ) γύρω στις 10:00, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση, με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Σημειωτέον ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν τη γη τους ανεμπόδιστα.

localStorage.clear();


Πηγή