Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Επενδύσεις στο εξωτερικό ψάχνουν Τσακαλώτος και Παπαδημητρίου

Μετά τη συμφωνία του Eurogroup, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία και πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων στο εξωτερικό με στόχο τις επενδύσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχώρησε χθες για το Λονδίνο, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών σήμερα και αύριο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στις ΗΠΑ, όπου και συναντήθηκε ήδη με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στην Ουάσιγκτον, καθώς και με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων και επενδυτικών funds.

Σε δηλώσεις τους χθες ο κ. Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αποσυνέδεσαν την επιστροφή στις αγορές από το QE.

Σε συνέντευξή του χθες στο Bloomberg ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε στον δρόμο της ανάκαμψης», προβλέποντας ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 2% φέτος, ενώ σε ομιλία του στον Σύλλογο Ελλήνων Εργαζομένων στην Παγκόσμια Τράπεζα εκτίμησε ότι την επόμενη τετραετία θα δημιουργηθούν 500.000 θέσεις εργασίας.

Στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε χθες το roadshow, το οποίο συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συμμετοχή 21 εισηγμένων, που αντιπροσωπεύουν χρηματιστηριακή αξία ύψους 26 δισ. ευρώ.

localStorage.clear();


Πηγή