Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Επική γκάφα από Ρεπουμπλικανή βουλευτή: Μπέρδεψε τη Γκεστάπο με τη… γκασπάτσο! [βίντεο]

Αποδέκτρια ατέλειωτου τρολαρίσματος και χλευασμού έγινε η Ρεπουμπλικανή βουλεύτης, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, που συνηθίζει να προκαλεί διαμάχες, όταν μπέρδεψε τη ναζιστική Γκεστάπο και την ισπανική σούπα γκασπάτσο!

Συγκεκριμένα, η Γκριν χρησιμοποίησε τη λέξη «γκασπάτσο» αντί για «γκεστάπο» θέλοντας να καταγγείλει τις αστυνομικές μεθόδους που κατά τη γνώμη της εφαρμόζει η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι.

Παρεμβαίνοντας το βράδυ της Τρίτης στο άκρως συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο One America News, η αιρετή που εκπροσωπεί την Τζόρτζια παρομοίασε τις φυλακές όπου κλείστηκαν κατηγορούμενοι για την επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021 με «γκουλάγκ» και κατήγγειλε την «αστυνομία γκασπάτσο της Νάνσι Πελόσι, που κατασκοπεύει τα μέλη του Κογκρέσου».

Πάει… σύννεφο το τρολάρισμα στο διαδίκτυο

Το γεγονός ότι μπέρδεψε την επίφοβη μυστική αστυνομία του 3ου Ράιχ με την ισπανική σούπα προκάλεσε θυμηδία σε αρκετούς χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικότητες.

Ανάμεσά σε αυτές τις τελευταίες είναι ο Ισπανός σεφ Χοσέ Αντρές, γνωστός διότι έκανε ακόμη πιο δημοφιλή τα τάπας στις ΗΠΑ: παρότρυνε τη Ρεπουμπλικανή βουλεύτρια να πάει να δοκιμάσει ένα πιάτο αυτής της σούπας σε κάποιο από τα εστιατόριά του στην Ουάσινγκτον.

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν έχει κατά καιρούς προωθήσει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας κι έχει αντιμετωπίσει συνέπειες, ιδίως στο Κογκρέσο, όπως και στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, για κάποιες από τις πιο αμφιλεγόμενες δηλώσεις της. Προκάλεσε σοκ ειδικά όταν συνέκρινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 με το κίτρινο αστέρι των Εβραίων.

Αυτή τη φορά πάντως η οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ αντιμετώπισε τα πράγματα με χιούμορ, παρωδώντας τον εαυτό της: «Δεν έχει σούπα για αυτούς που κατασκοπεύουν παράνομα τα μέλη του Κογκρέσου, αλλά θα τους ρίξουμε στην γκούλας», ανέφερε μέσω Twitter, κάνοντας λογοπαίγνιο με τις λέξεις «γκουλάγκ» και «γκούλας», ουγγρική σούπα πολύ διαδεδομένη στην κεντρική Ευρώπη.


Πηγή