Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Επιμένει ο Ερντογάν να μιλά για «κατάλοιπα ναζιστών και φασίστες»

Την υπόσχεση να συνεχίσει να αποκαλεί τις ευρωπαϊκές χώρες «κατάλοιπα του ναζισμού και φασίστες» εάν διατηρήσουν «την ίδια στάση με σήμερα απέναντι στην Τουρκία» έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν καταδικάσει επανειλημμένα τις δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Δεν επιτρέπουν σε υπουργούς μου να εκφωνούν ομιλίες στην Ευρώπη (…). Μόλις το γίνει δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, θα εξετάσουμε (την κατάσταση), όλα έχουν το τίμημά τους» σημείωσε ο τούρκος ηγέτης σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ζονγκουλντάκ, στη δυτική Τουρκία.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον ευρωπαϊκών χωρών, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, κατά την προεκλογική εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι υιοθετούν ναζιστικές τακτικές, επειδή απαγόρευσαν σε στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης να εκφωνήσουν ομιλίες σε εκδηλώσεις Τούρκων ψηφοφόρων στο εξωτερικό.


Πηγή