Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση 16 εκατ. ευρώ στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση 16 εκατ. ευρώ στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπέγραψε την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ για τα ΑΕΙ. Το ποσό αυτό αποσκοπεί στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών των ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κατανομή -που αφορά όλα τα πανεπιστήμια και την ΑΣΠΑΙΤΕ- έγινε «βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπως ο αριθμός των ενεργών φοιτητών, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, το μέγεθος και η γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος, το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό».

«Η ενίσχυση των Πανεπιστημίων μας με ανθρώπινο δυναμικό, αντικειμενικά κατανεμημένους οικονομικούς πόρους, διοικητική υποστήριξη, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, συνιστά για εμάς προτεραιότητα. Το Πανεπιστήμιο είναι κυψέλη επιστημονικής γνώσης και έρευνας, σταυροδρόμι ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, καίριο τμήμα του μηχανισμού κοινωνικής κινητικότητας», δήλωσε επί του θέματος η κ. Κεραμέως.

Και πρόσθεσε: «Αξιοποιούμε τους πόρους μας και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό μας, διευκολύνουμε το έργο τους, προχωρούμε σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές, εξορθολογίζουμε διαδικασίες και χρηματοδοτήσεις, βάσει των εισηγήσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, θέτουμε τις βάσεις για ένα ακόμη πιο ποιοτικό Πανεπιστήμιο. Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πρώτιστο μέλημά μας είναι να σταθούμε δίπλα σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας».

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, δήλωσε από την πλευρά του: «Επενδύουμε στα Πανεπιστήμια μας, ενισχύοντας τα με ανθρώπινο δυναμικό και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Εκσυγχρονίζουμε το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο αυτοδιοίκητα, εξωστρεφή και ανταγωνιστικά ιδρύματα, τα οποία θα εκπληρώνουν την πολλαπλή αποστολή τους: εκπαίδευση, έρευνα και παραγωγή γνώσης, διασύνδεση με την οικονομία και προσφορά στην κοινωνία».

Αναλυτικά οι πίνακες:


Πηγή