Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Επιστολή της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης προς το υπ. Ναυτιλίας προβλήτας IV του ΟΛΠ

Επιστολή της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης προς το υπ. Ναυτιλίας προβλήτας IV του ΟΛΠ

Επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με τη μη έγκριση από την Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) της κατασκευής της προβλήτας IV του ΟΛΠ ΑΕ, απέστειλε η Διεθνής Ναυτική Ένωση.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, θέση της διοίκησης της Ένωσης και των μελών της είναι ότι «η ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου είναι αναγκαία για την επίτευξη ενός κατά γενική ομολογία εθνικού στρατηγικού στόχου, την ανάδειξή του Πειραιά ως μεγαλύτερου λιμένα της Μεσογείου και ως ένα από τα 3 μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης».

Αναφέρει ότι η απόφαση της ΕΣΑΛ να απορρίψει, επί του παρόντος, την πρόταση επέκτασης του ΣΕΜΠΟ ΙΚΟΝΙΟΥ, κρίνοντας ότι δεν είναι ακόμα προς τούτο ώριμες οι συνθήκες, παγώνει την προοπτική πραγματικής αναβάθμισης και αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη στην εξελικτική του πορεία.

Προσθέτει επίσης ότι με την ολοκλήρωση των έργων της επέκτασης εντός διετίας είναι δεδομένη όχι μόνο η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των προσεγγίσεων πλοίων, αλλά και η προσέλκυση περισσότερων πλοίων χωρητικότητας 24.000 teus, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τα λιμάνια.

Η ΔΝΕ απευθύνει έκκληση προς τον υπουργό Ναυτιλίας να επαναξεταστεί το όλο θέμα προκειμένου να ολοκληρωθούν επενδύσεις που είναι στρατηγικής σημασίας για τον κλάδο και τη χώρα γενικότερα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή