Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ερντογάν: «Φρικτά» τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι

«Φρικτά» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι, συμπληρώνοντας πως σόκαραν τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας που τα άκουσε.

Ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα, «χτύπημα» που ο Ερντογάν απέδωσε στα «ανώτερα επίπεδα» της κυβέρνησης του Ριάντ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

Επιστρέφοντας από το Παρίσι, όπου συζήτησε το θέμα της δολοφονίας με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν. «Παίξαμε αυτά τα ηχητικά σε όποιον μας τα ζήτησε. Οι υπηρεσίες μας δεν έκρυψαν τίποτα. Οι ηχογραφήσεις είναι πραγματικά φρικτές. Ο άνθρωπος των σαουδαραβικών υπηρεσιών πληροφοριών, που τις άκουσε, σοκαρίστηκε τόσο που είπε: “Αυτός πρέπει να έχει πάρει ηρωίνη, μόνο κάποιος που έχει πάρει ηρωίνη μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο”».

Ο Ερντογάν τόνισε πως ήταν σαφές πως η δολοφονία ήταν σχεδιασμένη και πως η εντολή ήρθε από τα υψηλότερα κλιμάκια των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και πως δεν μπορεί να φανταστεί κάτι τέτοιο για τον βασιλιά Σαλμάν, για τον οποίο τρέφει «απεριόριστο σεβασμό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή