Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ερώτηση Βαρβιτσιώτη για τα ανεμβολίαστα προσφυγόπουλα

Την αναφορά στελέχους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σύμφωνα με την οποία, η πλειοψηφία των ανήλικων προσφυγόπουλων στην Ελλάδα είναι ανεπαρκώς εμβολιασμένα, καταθέτει με ερώτησή του προς την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ στην ερώτησή του, η υπεύθυνη Δημόσιας Υγείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καταγγέλλει ότι μονάχα ένα μικρό μέρος από τα 4000 παιδιά προσφύγων που έφθασαν στην Ελλάδα από τον περασμένο Ιούλιο, έχει σήμερα εμβολιαστεί, γεγονός που εγείρει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Η καταγγελία περιλαμβάνεται σε επιστολή του στελέχους της Ύπατης Αρμοστείας.

«Η αποκάλυψη αυτή, συνοδεύεται και από τη διεθνή καταγγελία ότι, ενώ το υπουργείο Υγείας παραδέχεται επίσημα την προσωρινή του αδυναμία να προβεί σε τακτικό εμβολιασμό αυτού του πληθυσμού, εντούτοις, δεν κάνει αποδεκτή την πρόταση των μη κυβερνητικών οργανώσεων να συνδράμουν σε αυτήν την κατεύθυνση, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες» σημειώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης στην ερώτησή του. «Τραγικές επαληθεύσεις όλων των ανωτέρω, αποτελούν τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων που καταγράφονται στους καταυλισμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα και έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με άμεσα προσβαλλόμενους, κατά κόρον, τα ανήλικα παιδιά» συμπληρώνει.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τους υπουργούς Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, πόσοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα σε ανήλικους πρόσφυγες, εάν έχει εκπονηθεί συντονισμένο σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη των ανήλικων προσφύγων και ποιες είναι οι ενέργειες των αρμοδίων φορέων, για την αντιμετώπιση του ολοένα αυξανόμενου υγειονομικού κινδύνου που αναπτύσσεται σήμερα στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

 


Πηγή