Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ετσι αποχαιρέτησε η Κάρι Τζόνσον την πρωθυπουργική κατοικία -Φωτογραφήθηκαν με τον Μπόρις και τα παιδιά στο Νο10

Με μια συναισθηματική φωτό η Κάρι Τζόνσον αποχαιρέτησε χθες το Νο 10 και την πρωθυπουργική κατοικία, αποχωρώντας από την Ντάουνινγκ Στριτ με τον σύζυγό της μέχρι πρότινος πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τα δυο παιδιά τους.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού δημοσίευσε μια εικόνα της οικογένειας Τζόνσον, συμπεριλαμβανομένου του γιου Wilf και της κόρης της Romy, να μπαίνουν στην πρωθυπουργική κατοικία από τη γνωστή μπροστινή πόρτα «μαζί για τελευταία φορά».

Ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ και του εξοχικού καταφυγίου του πρωθυπουργού, του Τσέκερς, για την καλοσύνη τους, ιδιαίτερα προς τα παιδιά.

Η ανάρτηση της Κάρι Σίμοντς/Τζόνσον από την τελευταία ημέρα στη Ντάουνινγκ Στριτ

Η κυρία Τζόνσον έγραψε στο Instagram «Περνάμε μαζί την πόρτα του Νο10 για τελευταία φορά. Περιμένω ότι ο Wilf και η Romy δεν θα το θυμούνται, αλλά είχαν ένα απίστευτα ευτυχισμένο ξεκίνημα στη ζωή τους μεγαλώνοντας εδώ.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους υπέροχους ανθρώπους στην Downing Street και στο Chequers που ήταν τόσο απίστευτα ευγενικοί μαζί μας – ιδιαίτερα με τα παιδιά μας».

Η τελευταία ημέρα του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργική κατοικία

Η χθεσινή ήταν η τελευταία ημέρα του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο, καθώς χθες το μεσημέρι η Λιζ Τρας ανακοινώθηκε ως αντικαταστάτριά του. Σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον θα βρεθεί στη Σκωτία για να παραιτηθεί επίσημα ενώπιον της βασίλισσας στο Balmoral.

Πριν λίγο εκφώνησε την τελευταία του ομιλία στη Ντάουνινγκ Στριτ, εξαιρετικά νωρίς το πρωί, στις 7:30 τοπική ώρα λόγω αλλαγής στην πτήση του προς Σκωτία λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ο πρωθυπουργός έμεινε στο Τσέκερς το Σαββατοκύριακο, όπου έχει εγκατασταθεί για την τελική φάση της πρωθυπουργίας του.

Τα τελευταία του καθήκοντα περιλάμβαναν μια τελευταία επίσημη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος εξήρε τον απερχόμενο ηγέτη ως «μεγάλο φίλο» και τον ευχαρίστησε για την «προσωπική του γενναιότητα».

Στη Βρετανία εκτιμούν ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα κρατήσει αρκετά χαμηλό προφίλ αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του, μένοντας μακριά από το συνέδριο των Τόρις στο Μπέρμιγχαμ τον επόμενο μήνα. Υπάρχουν και οι εκτιμήσεις ότι θα ενταχθεί στη… βιομηχανία των ομιλητών, όπως έκαναν και άλλοι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι, δίνοντας ομιλίες και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Ο πρωθυπουργός χώρισε την προηγούμενη σύζυγό του πριν παντρευτεί την Κάρι, με την οποία έχει πλέον δύο μικρά παιδιά. Πριν γίνει πρωθυπουργός εργαζόταν ως δημοσιογράφος αποκομίζοντας μεγάλη κέρδη, μεγαλύτερα από αυτά που αποκόμισε ως πρωθυπουργός, γράφει η Daily Mail.

Στη μετά Μπόρις Τζόνσον εποχή στη Ντάουνινγκ Στριτ αναμένονται μαζικές εκκαθαρίσεις, με ελάχιστους ανώτερους συμβούλους να συνεχίζουν και με την Λιζ Τρας.

Η Τρας θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα από τα πιο τρομακτικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες, με τον πληθωρισμό να οργιάζει, καθώς η αντιπαράθεση με τη Ρωσία εκτοξεύει το κόστος της ενέργειας στα ύψη.


Πηγή