Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

ΕΥΔΑΠ: Δημοπρατούνται δύο νέα αποχετευτικά έργα στην Ανατολική Αττική

Επιταχύνει η ΕΥΔΑΠ την υλοποίηση του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική, προχωρώντας, όπως ανακοίνωσε, στη δημοπράτηση δύο μεγάλων εργολαβιών, συνολικού ύψους 134 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για την εργολαβία Α456 με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος», προϋπολογισμού δημοπράτησης 63,7 εκατ. ευρώ, και την εργολαβία Α457 με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος», προϋπολογισμού δημοπράτησης 70 εκατ. ευρώ.

Η δημοπράτηση των δύο εργολαβιών εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ στις 16-12-2019.

Οι δύο εργολαβίες αποτελούν μέρος του συνολικού έργου «Συλλογή, επεξεργασία λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και επαναχρησιμοποίηση-διάθεση επεξεργασμένων εκροών», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 240 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Συνοχής.


Πηγή