Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία: Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις- έπαθλο 7.500 ευρώ | ΚΟΣΜΟΣ

Στις 10 Ιανουαρίου ξεκινά ο διαγωνισμός για το ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, με έπαθλο τα 7.500 ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία απονέμεται σε έργα που διαχειρίζονται νέοι και τα οποία προωθούν την κατανόηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το βραβείο αναδεικνύει το καθημερινό έργο των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή τους στη χάραξη του μέλλοντος της Ευρώπης. Το διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, και θεσπίστηκε το 2008.

Όπως αναφέρουν και οι διοργανωτές:«Είσαι κάτοικος της ΕΕ ηλικίας 16-30 ετών και δουλεύεις πάνω σε κάποιο έργο που συμβάλλει στην αλλαγή της Ευρώπης; Τότε μπορείς να γίνεις ο νέος νικητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία! Το βραβείο στηρίζει έργα που διαχειρίζονται νέοι και προωθούν τη συνεργασία και την κατανόηση τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.

Κάνε τώρα αίτηση με το έργο σου, λάβε έως 7.500 ευρώ και εξασφάλισε τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις περαιτέρω την πρωτοβουλία σου», σημειώνεται.

Από 10 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων

10 Ιανουαρίου του 2022 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός και θα μπορεί ο καθένας να κάνει αίτηση εδώ.

Η προθεσμία υποβολής των έργων θα είναι μέχρι της 13 Φεβρουαρίου του 2022.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του 2022 και η τελετή βράβευσης, όπως πάντα, θα λάβει χώρα στο Άαχεν της Γερμανίας.

Ποια έργα δεν είναι επιλέξιμα

Τα ακόλουθα έργα δεν είναι επιλέξιμα  για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία:

  1. έργα στο στάδιο του σχεδιασμού ή στα πρώτα στάδια της υλοποίησης, για τα οποία δεν είναι δυνατή η εξαγωγή αποτελεσμάτων κατά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων·
  2. έργα που υποβάλλονται από άτομα που εργάζονται στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ή για το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνος του Άαχεν·
  3. ακαδημαϊκές διατριβές και δημοσιεύσεις·
  4. έργα που έχουν ήδη λάβει βραβείο από ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο, φορέα, υπηρεσία ή οργανισμό της ΕΕ·
  5. τα νικητήρια ευρωπαϊκά έργα στους τρεις προηγούμενους διαγωνισμούς του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία·
  6. δραστηριότητες που έχουν ως πρωταρχικό στόχο την κερδοφορία·
  7. δραστηριότητες κυβερνητικών οργανώσεων.

Εάν ο αιτών ή το έργο του εμπίπτει σε μία ή περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες, το έργο δεν θα είναι επιλέξιμο για το βραβείο.


Πηγή