Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Ευχαριστώ» Ιταλίας στον Πάνο Καμμένο για τη συμπαράσταση μετά το σεισμό

Τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ευχαριστήσε η ιταλίδα υπουργός άμυνας Ρομπέρτα Πινότι σε δηλώσεις της στην «Il Messaggero», ο οποίος με τηλεφώνημά του την πληροφόρησε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προσφέρει στην Ιταλία την μέγιστη δυνατή βοήθεια μετά το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ. «Οι Έλληνες, δυστυχώς, έχουν μεγάλη εμπειρία με τους σεισμούς. Ήταν μια χειρονομία μεγάλης ευαισθησίας», δήλωσε η Πινόττι.

Η Ιταλία κινητοποιείται προς στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο. Γνωστοί μάγειρες έχουν μεταβεί σε καταυλισμούς των περιοχών Ούμπρια και Μάρκε και προσφέρουν δωρεάν το έργο τους για να συμβάλουν στη στήριξη των πολιτών που διάλεξαν να μείνουν κοντά στα κατεστραμμένα χωριά τους, παρά το έντονο κρύο, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η εταιρία σιδηροδρόμων της χώρας διέθεσε αμέσως βαγόνια για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι σεισμοπαθείς -ιδίως ηλικιωμένα άτομα- που χρειάζονται ένα ζεστό κατάλυμα. Παράλληλα, στη Νόρτσια, επιχειρηματίες, γεωργοί και κτηνοτρόφοι δημιούργησαν τις ώρες αυτές έναν νέο συνεταιρισμό, ο οποίος θα παράγει γαστρονομικά προϊόντα με την ονομασία «We are Norcia». Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας να μην εξαφανισθεί η πλούσια τοπική παράδοση και να στηριχθεί η οικονομία.

Iταλοί συγγραφείς, όπως ο Αντόνιο Μονταφάρι, ο οποίος έγραψε πρόσφατα βιβλίο αφιερωμένο στον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, τις ημέρες αυτές παρουσιάζουν και πουλούν τα βιβλία τους, διαθέτοντας όλα τα κέρδη προς στήριξη των αστέγων. Στις 5 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει από τη Φλωρεντία αγώνας δρόμου, οι συμμετέχοντες στον οποίο πρόκειται να τερματίσουν στο Αματρίτσε, έχοντας καλύψει 300, περίπου, χιλιόμετρα απόσταση, για να μεταφέρουν στους κατοίκους της κατεστραμμένης αυτής κωμόπολης ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αλλά και για να παραδώσουν μια ουσιαστική χρηματική συνεισφορά.

Σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί τις περιοχές που χτύπησε ο Εγκέλαδος ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος αποφάσισε να ολοκληρώσει νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματισθεί αρχικά, την επίσκεψή του στο Ισραήλ.


Πηγή