Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εύα Καϊλή: Έρευνα των Αρχών του Βελγίου για επαφές με τον ηθοποιό Άστον Κούτσερ

Σε έναν ακόμη τομέα των δραστηριοτήτων της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στρέφουν την έρευνά τους οι βελγικές Αρχές.

Ειδικότερα, Βέλγοι δικαστές που μελετούν τα πεπραγμένα της Ελληνίδας ευρωβουλευτού σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο έχουν ρίξει το βάρος τους στον τομέα της τεχνολογίας και των νέων πρακτικών που θέλησε να φέρει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, στο κεντρικό δελτίο του καναλιού το βράδυ της Τετάρτης (11/1), η ομάδα των διαδικτυακών ακτιβιστών με το όνομα «Digital Courage», που σημαίνει «Ψηφιακό Κουράγιο», επιμένει ότι η Εύα Καϊλή, η οποία πρόσφατα πρότεινε νόμο για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών συνδιαλλαγών (chat), πρέπει να ελεγχθεί για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια ύποπτη συνεργασία της με τεχνολογικές εταιρείες.

Qatargate: Κατέθεσε στον Βέλγο ανακριτή ο πατέρας της Εύας Καϊλή -Δημητρακόπουλος: «Παραμένει ελεύθερος»

Διευθυντής Le Soir: Η κίνηση που έκαψε την Καϊλή και την έστειλε φυλακή -Χρησιμοποιήθηκε από Τζόρτζι-Παντσέρι

Υπενθυμίζεται ότι οι βελγικές Αρχές έχουν οδηγήσει στη φυλακή την Εύα Καϊλή -μαζί με άλλα πρόσωπα- για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του QatarGate και την προσπάθεια αραβικών χωρών να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εύα Καϊλή: Η εκδήλωση στην οποία εξήρε την εταιρεία τεχνολογίας του Άστον Κούτσερ

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, στις 16 Νοεμβρίου, πριν ξεσπάσει το Qatargate, η Εύα Καϊλή είχε διοργανώσει εκδήλωση, στην οποία εξήρε τη συμβολή της εταιρείας τεχνολογίας «Thorn», του ηθοποιού Άστον Κούτσερ, στην αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας.

Συνάδελφοί της ευρωβουλευτές λένε τώρα ότι η πρώην αντιπρόεδρος πέρασε τη διαχωριστική γραμμή και καταχράστηκε το αξίωμά της, διαφημίζοντας αμφίβολες τεχνολογίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την ευρωβουλευτή να «εξυμνεί» το έργο της εταιρείας του Χολιγουντιανού αστέρα.

«Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον τρόπο που επιλέγουμε. Και η εταιρεία Thorn κάνει μια καταπληκτική δουλειά στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας» είχε υποστηρίξει η Εύα Καϊλή, σημειώνοντας πως και η ίδια είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και φοβάται.

«Είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό βασιζόμαστε σε σένα, να σε έχουμε κοντά μας, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά βασιζόμαστε στην υποστήριξή σου», είχε συμπληρώσει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Εάν γνωρίζατε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αφαιρέσουν αυτό το περιεχόμενο ή ακόμα και να αποτρέψουν την κακοποίηση να συμβεί, αλλά ένας νόμος στεκόταν εμπόδιο από το να εξασφαλίσεις στο παιδί σου μια καλύτερη ζωή, θα ήσασταν εντάξει με αυτό;», είχε αναφέρει από την πλευρά του ο Άστον Κούτσερ.

«Από τη στιγμή που δεν τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα, πρέπει να το κάνουμε μέσω της νομοθεσίας, πρέπει να ενισχύσουμε το νόμο. Αυτό είναι επιλογή και δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ λίγα, πολύ αργά. Κάθε μέρα που περνάει, παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης», είχε επισημάνει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.


Πηγή