Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εύα Καϊλή: Δύο ώρες έπαιζε με την κόρη της στη φυλακή -Χαρούμενη που ξαναείδε το παιδί της

Πληροφορίες για την πρώτη συνάντηση της Εύας Καϊλή με την κόρη της στη φυλακή έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η εφημερίδα γράφει ότι η συνάντηση ξεκίνησε στις 16:20 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 19:20 το απόγευμα της Παρασκευής και ότι στις φυλακές Χάρεν έφτασε η κόρη της Εύας Καϊλή, που είναι περίπου δύο ετών, μαζί με τον παππού της, Αλέξανδρο Καϊλή, με ταξί.

Για δύο ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών έπαιξε η Εύα Καϊλή με την κόρη της

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με τη La Reppublica, δήλωσε ότι η Καϊλή «είναι χαρούμενη που ξαναείδε το παιδί μετά από έναν μήνα». «Μητέρα και κόρη έπαιξαν μαζί για περίπου δύο ώρες και 20 λεπτά. Το δωμάτιο ήταν πολύ ωραίο και δεν φαινόταν ότι είναι μέσα σε φυλακή», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ιταλική εφημερίδα. Ο δικηγόρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η κόρη της Εύας Καϊλή θα επιστρέψει στις φυλακές για να συναντήσει ξανά τη μητέρα της.

Η Καϊλή είχε κάνει αίτημα να συναντήσει την κόρη της μέσω του δικηγόρου της, το οποίο έγινε δεκτό από τις Αρχές των φυλακών Χάρεν. Ένα αρχικό αίτημα, από την άλλη, απορρίφθηκε, -η Reppublica αναφέρει ότι αυτό έγινε πιθανότατα για λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού την περίοδο των διακοπών. Η εφημερίδα προσθέτει ότι στη συνάντηση πρέπει να παρευρίσκονται δύο ψυχολόγοι.

Δείτε το βίντεο από την Corriere della Sera

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή παραμένει υπό κράτηση στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών, κατηγορούμενη για πρωταγωνιστική συμμετοχή στο γνωστό σκάνδαλο Qatargate, που συνταράσσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή για τη συνάντηση

Σε ρεπορτάζ του Star είχε αναφερθεί πως η Εύα Καϊλή έμαθε το βράδυ της Τετάρτης (4/1) για την απόφαση των φυλακών να της επιτρέψουν να δει την κόρη της. Το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου επικοινώνησε για το θέμα με τους δικηγόρους της τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ελλάδα.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Σήμερα το πρωί που μου το είπε, είναι η πρώτη φορά που την άκουσα με αναφιλητά χαράς να μου μιλάει, πώς θα καταφέρει να πείσει τους υπαλλήλους να δει την κορούλα της περισσότερο».

Διεθνής Αμνηστία Ιταλίας: Η κόρη της Εύας Καϊλή δικαιούται να είναι με τη μητέρα της

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε βρει σύμμαχο στο αίτημά της να βρίσκεται κοντά στην κόρη της το ιταλικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Ρικάρντο Νούρι, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» τάχθηκε υπέρ της επανένωσης της κόρης του ζεύγους Καϊλή-Τζόρτζι, που εμπλέκεται στην έρευνα του Qatargate, με την κρατούμενη στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών μητέρα της, προτάσσοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα της μικρής.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ένα ανήλικο άτομο πρέπει να μένει με τουλάχιστον έναν από τους δύο γονείς, η κοινή λογική το προτάσσει ακόμη και πριν από το Διεθνές Δίκαιο. Στην υπόθεση φυλάκισης του Φραντσέσκο Τζόρτζι και της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο διακυβεύεται η μη υποτιμητέα αρχή του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού, της σχεδόν δύο ετών κόρης τους. Είναι μια αρχή που κατοχυρώνεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Εφήβων, την οποία υιοθέτησε και το Βέλγιο το 1989», είπε ο Νούρι.

Δημητρακόπουλος: Δεν άφηναν την Καϊλή να δει τόσες ημέρες το παιδί της για να την αναγκάσουν να ομολογήσει

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε την απομάκρυνση της κόρης της Εύας Καϊλή από τη μητέρα της ως «μοχλό πίεσης» για να ομολογήσει η ευρωβουλευτής.

Στη συνέντευξή του ο δικηγόρος υπεράσπισης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ιταλική «Corriere della Sera» ανέφερε: «Θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι. Αλλά, η κυρία Καϊλή δεν έχει να ομολογήσει τίποτα, διότι είναι εντελώς αθώα για κάθε είδους κατηγορία».

Όπως μετέφερε η ΕΡΤ, ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο, τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Εύας Καϊλή με το παιδί της, όμως «οι βελγικές αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών».

Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή υπενθύμισε επίσης πως στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, κ. Κλεζ, ο οποίος τρέχει την έρευνα, δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε αυτό το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας» αναρωτιέται «πώς ο κ. Κλεζ αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς».




Πηγή