Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εύα Καϊλή -Πλησιάζει η ώρα της κρίσης: Την Πέμπτη η απολογία της για το QatarGate

Την Πέμπτη (22/12) αναμένεται η απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές ανακριτικές Αρχές για το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Το βασικό ζήτημα που αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών να την αφήσουν ελεύθερη υπό όρους, είναι το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της και η Εύα Καϊλή γνώριζε την ύπαρξή τους, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές.

Γερμανίδα ευρωβουλευτής για Καϊλή: «Δύσκολο να πιστέψω ότι δεν εμπλέκεται στο Qatargate» -Η περίεργη εμμονή της

La Repubblica: Η «κλίκα» του Qatargate -Ο Τζόρτζι κατηύθυνε, ο Παντσέρι δωροδοκούσε -Την Πέμπτη η απόφαση για Καϊλή

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η πλευρά της τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια υπέθετε πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες αυτές, χωρίς όμως να είναι σίγουρη. Την ίδια ώρα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έκανε κάτι, προκειμένου να διαλευκάνει την κατάσταση.

Άλλοι δύο στόχοι της υπερασπιστικής γραμμής της αναμένεται να είναι η απόδειξη πως η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, καθώς ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπόθεση φτάνει μέχρι το Μαρόκο (ίσως και σε άλλες χώρες). Επιπλέον, καλείται να αποδείξει ότι αν αποφυλακιστεί, δεν θα μπορέσει να επηρεάσει την προανακριτική διαδικασία.

Ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα σε όλη την υφήλιο

Η έρευνα όμως των Αρχών του Βελγίου επεκτείνεται, καθώς πλέον ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα σε όλη την υφήλιο. Στη Γαλλία οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα σε γραφεία βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στην Ιταλία η Εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά επτά τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αγοραπωλησίες ακινήτων από τον Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα.

Τέλος, έρευνες διεξάγονται σε Κατάρ και Μαρόκο. Στο δεύτερο μάλιστα υπήρξε και εμπλοκή του Πρέσβη στην Πολωνία, ο οποίος μετέφερε χρήματα, καθώς και ενός αρχικατασκόπου της χώρας στις διασυνδέσεις με τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.


Πηγή