Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Εύβοια: Επεσαν τα πρώτα χιόνια -Στα «λευκά» ντύθηκαν χωριά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας | ΕΛΛΑΔΑ

«Ασπρη» μέρα είδαν στη Βόρεια Εύβοια, αφού τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Μάλιστα, από αργά το βράδυ της Δευτέρας, η χιονόπτωση είναι έντονη στα χωριά Κερασιά και Δρυμώνα, τα οποία θυμίζουμε ότι ήταν μεταξύ εκείνων που δοκιμάστηκαν σκληρά στη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού.

Photo: evima.gr
Photo: evima.gr

«Χιονίζει αυτή την ώρα στα ορεινά του Δήμου μας! Αύριο αναμένεται μεγάλη κακοκαιρία σε όλο τον Δήμο με βροχοπτώσεις στα πεδινά καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά! Για ακόμα μια φορά μεγάλη προσοχή», δήλωσε, μέσω ανάρτησής του στο facebook, ο δήμαρχος Γιώργος Τααπουρνιώτης.

Η πρόβλεψη του Αρναούτογλου

O μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επισήμανε νωρίτερα τη Δευτέρα πως στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές πάνω από τα 900 μέτρα υψόμετρο, ενώ δεν θα λείψουν και οι τοπικές καταιγίδες στα πεδινά.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Εύβοιας.

Παράλληλα, αναμένεται παγετός τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τρίτης.

Photo: evima.gr
Photo: evima.gr

Πηγή