Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Εύβοια: Η κυρία Παναγιώτα της συγκλονιστικής φωτογραφίας από τις φωτιές του 2021 είδε το χωριό της να βυθίζεται στη λάσπη

Η κυρία Παναγιώτα από τις Γουβιές, που έγινε συνώνυμο του ανθρώπινου πόνου το 2021, όταν οι φωτιές σάρωσαν τη Βόρεια Εύβοια και η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου, είδε το χωριό της να «βουλιάζει» το 2023.

Η εικόνα της κυρίας Παναγιώτας να σπαράζει στην θέα της πύρινης κόλασης, βλέποντας τις φλόγες να έχουν περικυκλώσει το χωριό της, έκανε κυριολεκτικά τον γύρο του κόσμου πριν από δύο χρόνια.

Αυτές τις δύο φωτό από την Ελλάδα βάζει ο Guardian στο άλμπουμ για τα 50 χρόνια ιστορίας της Ευρώπης

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη αποτύπωσε τότε τον πόνο που προκάλεσαν οι τρομερές πυρκαγιές που έκαψαν τη βόρεια Εύβοια, καταστρέφοντας περιουσίες αλλά και πνεύμονες πρασίνου. Μάλιστα η συγκεκριμένη εικόνα επιλέχθηκε τότε από τους «Guardian», οι «Financial Times», η «Daily Telegraph», η «Daily Mail», μέχρι και οι «Times» για εξώφυλλο.

Μάλιστα ο Guardian συμπεριέλαβε την συγκεκριμένη εικόνα στο άλμπουμ για τα 50 χρόνια ιστορίας της Ευρώπης.

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ωστόσο η κυρία Παναγιώτα βίωσε και το 2023 τον πόνο της καταστροφής, καθώς αυτή τη φορά οι φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου χτύπησαν με μανία τη βόρεια Εύβοια, όπου μεταξύ των χωριών που θάφτηκαν στη λάσπη και οι Γουβιές.

Το evima.gr δημοσιεύει φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας που προσπαθεί να συμμαζέψει όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Σε φωτογραφία που δημοσιεύει το τοπικό μέσο φαίνεται να συνομιλεί με τον βουλευτή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Ζεμπίλη για τη νέα συμφορά που βρήκε το χωριό της.


Πηγή