Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ζαχαριάδης: Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει τον διάλογο και τη συζήτηση

«Κατηγορώ» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, πως «απέτυχε στρατηγικά να προβλέψει την πορεία της οικονομίας» και «όλες της οι πολιτικές προβλέψεις έπεσαν στο κενό» και αυτό «την οδήγησε -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- σε πολιτική πόλωσης και έντασης», από τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Όπως επισήμανε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν αντέχει τον διάλογο και τη συζήτηση με τα επιχειρήματα και αυτό είναι εμφανές».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

Επίσης, παρατήρησε ότι «πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κάλεσε στο συνέδριό του το κυβερνών κόμμα, κάτι πρωτοφανέρωτο», κάτι που -όπως είπε- δείχνει «μία απόφαση από την ηγεσία της ΝΔ να κόψει κάθε γέφυρα διαλόγου, κάθε γέφυρα επικοινωνίας, να σπάσει όλες τις παραδόσεις του μεταπολιτευτικού μας πολιτικού συστήματος» και «είναι σε συνέχεια της πρακτικής Σαμαρά -τη μέρα που έχασε από τον Τσίπρα- να μην παραδώσει τα κλειδιά στο Μαξίμου».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί συναλλαγής της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους της και ανταλλαγής της συμφωνίας για το Μακεδονικό με τη μη περικοπή των συντάξεων, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Το πλαίσιο, στο οποίο ζούμε, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά δεν είναι η καταστροφή. Η ΝΔ επειδή είχε προβλέψει ακριβώς το αντίθετο τώρα καταστροφολογεί και σηκώνει ένταση και σενάρια συνωμοσίας».

Και συμπλήρωσε επί του θέματος: «Πάνω από 200 φορές ο πρόεδρος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι οι οποίοι κεντρικά τοποθετούνται στα media τους έχουν ρωτήσει την τελευταία εβδομάδα με ποιον και πώς έγινε η συναλλαγή “Μακεδονία έναντι συντάξεων” και δεν έχουν απαντήσει. Ο επίτροπος Αβραμόπουλος και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που πήγαν στο συνέδριο της ΝΔ, όχι μόνο δεν υιοθέτησαν τίποτε από αυτά, αλλά δεν είπαν και λέξη, αδειάζοντας ουσιαστικά αυτήν τη σκληρή, έντονη και ντροπιαστική αντιπολιτευτική γραμμή για τα εθνικά ζητήματα».

Σχετικά με την εκδήλωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «είχε δημιουργηθεί ένα πολωτικό και αντιπαραθετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες, που έλεγε όχι μόνο ότι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μία μεγάλη συγκέντρωση τέτοιου χαρακτήρα στο Αλεξάνδρειο, αλλά οι βουλευτές μας, τα στελέχη μας, οι πολιτευτές μας δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη».

«Όχι μόνο κυκλοφορούμε στην πόλη, όχι μόνο οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος και στην πόλη και στη Βόρεια Ελλάδα και ρίχνουν γέφυρες επικοινωνίας ακόμη και με αυτούς που έχουν άλλη γνώμη, άλλη οπτική και άλλη διαδρομή, αλλά φαίνεται ότι είμαστε ένας πολιτικός χώρος που όταν έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση, την αντιμετωπίζουμε με την παρουσία μας, με τον λόγο μας και τη δημοκρατική συσπείρωση των μελών μας, όσων είναι δίπλα μας και όσων ενδιαφέρονται να μας ακούσουν», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα»

Σχολιάζοντας το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν και το γεγονός ότι «υπάρχει ένας κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της χώρας, που δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα» και «σε αυτό το δημοσκοπικό εύρημα και σε αυτή την κοινωνική πραγματικότητα πρέπει να στηρίξουμε την επόμενη περίοδο την πολιτική, επικοινωνιακή και ουσιαστική στρατηγική μας, της γειτνίασής μας και της επικοινωνίας μας με τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα που μας ακολουθούν».

«Όποιος παρακολούθησε στο συνέδριο της ΝΔ την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, του κ. Γεωργιάδη ή άλλων στελεχών της ΝΔ, νομίζω ότι εγείρεται αυτομάτως ένα δημοκρατικό προοδευτικό αντανακλαστικό αντισυσπείρωσης απέναντι σε μια σκληρή ακραία δεξιά, η οποία έρχεται να πάρει ρεβάνς και στα ιδεολογικά ζητήματα και στα πολιτικά ζητήματα και στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής μέριμνας σε ό,τι έμεινε όρθιο μέσα στα χρόνια της κρίσης και ό,τι προσπαθήσαμε εμείς να ανασυγκροτήσουμε την επόμενη περίοδο. Δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη ως κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ και ως πολιτικός ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές και θα την πούμε και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Ζαχαριάδης παρατήρησε ότι «αποθεώθηκε από τους συνέδρους της ΝΔ και την ηγεσία της και αυτό το οποίο μου προξενεί εντύπωση είναι αν ξέχασαν ή αν δεν θέλουν να θυμούνται στη ΝΔ ότι ο κ. Βέμπερ ήταν ο πιο σκληρός πολέμιος της χώρας στον τρόπο εφαρμογής των μνημονιακών προγραμμάτων όλα αυτά τα χρόνια και ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος στήριξε και συστρατεύθηκε με τη γραμμή των χωρών Βίζεγκραντ αναφορικά με το προσφυγικό».

Για τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, περί κομματικού χρίσματος στην Κατερίνα Νοτοπούλου, επισήμανε: «Η δήλωση καθαυτή αδικεί την πραγματικότητα, γιατί εμείς έχουμε με τρόπο συγκεκριμένο και διακηρυγμένο, εκφράζει τη βούλησή μας να πάμε με ευρύτερες υποψηφιότητες, ανεξάρτητα αν ο επικεφαλής του συνδυασμού μας θα είναι μέσα στα κομματικά μας σπλάχνα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Κατερίνα ότι μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει σε μια πραγματικά δύσκολη πολιτική κατάσταση, όπως διαρθρώνεται αυτήν τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη».

«Ο φόβος και ο τρόμος δεν μπορούν να μπουν στην κοινωνία μας»

Σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε: «Το βομβιστικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ είναι μία άθλια πράξη, καταδικαστέα από κάθε δημοκράτη πολίτη. Η δημοκρατία είναι εδραιωμένη, δεν τραυματίζεται, δεν απειλείται, ο φόβος και ο τρόμος δεν μπορούν να μπουν στην κοινωνία μας, δεν μπορούν να μπουν στην πολιτική ζωή της χώρας, δεν μπορούν να εισέλθουν στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα media της χώρας. Θα είναι πάντα εκτός και θα είμαστε πάντα όλοι μας απέναντι…

Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η πολιτική αντιπαράθεση, η πόλωση, η σύγκρουση που είναι υπαρκτή στο πολιτικό μας σύστημα τους τελευταίους μήνες, να εμπλέκεται να συγχέεται ή να δημιουργούνται σκέψεις και πολιτικοί ετεροπροσδιορισμοί με τέτοιες άθλιες βομβιστικές ενέργειες, όπου κάθε δημοκράτης πολίτης είναι απέναντι σε αυτές τις πρακτικές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή