Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ζελένσκι για τις 50 μέρες πολέμου: «Δεν ήξεραν πόσο γενναίοι είναι οι Ουκρανοί»

Την ουκρανική γενναιότητα εξήρε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή τις 50 ημέρες ηρωικής αντίστασης στην εισβολή της Ρωσίας.

«Δόξα τω Θεώ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ο λαός μας – υπερασπιστήκαμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέο του διάγγελμα στο Telegram.

«Οι 50 ημέρες της άμυνάς μας είναι επίτευγμα. Επίτευγμα εκατομμυρίων Ουκρανών», τόνισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους. Αφηγήθηκε πως θυμάται την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Για να το θέσουμε ήπια, κανένας δεν ήταν πεισμένος ότι θα επιβιώναμε», είπε.

Ζελένσκι: «Δεν μας ήξεραν καλά, δεν ήξεραν πόσο γενναίοι είμαστε»

Πολλοί τον παρότρυναν να φύγει, συνέχισε. «Συμβούλευαν να παραδοθούμε de facto στην τυραννία, αλλά «δεν μας γνώριζαν καλά, δεν γνώρισαν πόσο γενναίοι είναι οι Ουκρανοί και πόση αξία δίνουν στην ελευθερία να ζούμε όπως θέλουμε». Ευχαρίστησε ταυτόχρονα όλους όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Ανέφερε παράλληλα ότι έπειτα από αυτές τις 50 μέρες βλέπει αλλιώς πολλούς ξένους ηγέτες. Εξήρε τη «μεγάλη γενναιοδωρία» κάποιων, παρότι οι χώρες τους δεν είναι πλούσιες, την αποφασιστικότητα άλλων, που δεν τους έπαιρναν σοβαρά. Ταυτόχρονα στηλίτευσε τη συμπεριφορά ορισμένων ηγετών που του έδωσαν την εντύπωση, είπε, πως είναι ανίσχυροι.


Πηγή